20 Temmuz 2015 Pazartesi

Cepten Borsa Yatırımı Yapılır mı?

Günümüz cep telefonlarını düşündüğümüz zaman, fazla garipsemeyebiliriz. Ama bundan birkaç yıl önce cep telefonu sayesinde her işimizi yapabileceğimiz aklımıza gelir miydi? Elbette gelmezdi. Akıllı telefonlarla hemen her işimizi oldukça kolay bir şekilde yapıyoruz. Peki, borsa yatırımlarımızı da cepten yapabilir miyiz?

Akıllı cep telefonları ile borsa yatırımlarımızı kolayca yapabiliriz. Bu konuda bazı yatırımcıların tedirgin olduğunu biliyoruz. Çeşitli güvenlik sorunları ile karşılaşılacağı, verilerin alınamayacağı gibi endişelere sahip yatırımcılar var. Buna rağmen borsa takibinizi cepten kolayca yapmanız mümkündür. Herhangi bir sorunla karşılaşmadan, anlık olarak internet bağlantısına sahip olduğunuz bir yerde portföyünüzü yönetebilirsiniz.


Aracı kurumunuza ait yazılımları akıllı cihazlarınıza indirerek borsa takibinizi ve alım – satım işlemlerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Özellikle bankaların mobil uygulamalarını kullanarak portföyünüzü kolayca yönetmeniz mümkündür. Borsa takibi sonucunda uygun gördüğünüz pozisyonları alıp satarak cepten borsa yatırımlarınızı gerçekleştirirsiniz. Müşterisi olduğunuz bir bankanın mobil uygulaması veya borsa yatırımları için özel geliştirdiği yazılımları sayesinde basitçe alım – satım yapılmaktadır. Bilgisayar üzerinden yaptığınız gibi aracı kurumun uygulamasında yatırımlar sekmesine gelerek portföyünüzü görebilirsiniz.

Borsa yatırımlarında endişe edilmesi gereken en önemli konu, bilginiz ve deneyiminizdir. Bilginizi ve deneyiminizi geliştirdiğiniz sürece istediğiniz yerde borsa işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Deneyimleriniz neticesinde kendinize en uygun portföyünü oluşturmalı ve portföye uygun stratejileri geliştirmelisiniz. Kendi stratejilerinizle ilerlediğiniz sürece borsada başarılı bir yatırımcı olursunuz ve güvenli yatırımlar yapabilirsiniz. Başkalarının tüyoları yerine izlenimleriniz ve analizlerle birlikte aldığınız sinyallere uygun ilerlemeniz daha kazançlı sonuçlar doğuracaktır.

Borsa takibi yapmak için akıllı mobil cihazlarınızı kolayca kullanabilirsiniz. Her yerde verileri takip etme imkanınız olmayabilir; ama internet paketleriyle birlikte internete her daim bağlandığınız akıllı telefonlardan borsa takibini gerçekleştirebilirsiniz. Dünyada meydana gelen gelişmeleri takip edebilir, hisse senedi fiyatlarındaki değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz. Fiyat grafiklerini izleyebilir ve gelecek hakkında kolayca tahmin yürütebilirsiniz. Bu konuları başarıyla sürdürdüğünüz sürece cepten borsa yatırımını güvenli bir şekilde yapmış olursunuz.


Cepten borsa takibi yapmanız için geliştirilmiş birçok yazılım vardır. Matriks, Foreks gibi bilgi dağıtım şirketlerine ait olan yazılımları mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Bu yazılımlarla borsa verilerini her daim takip edersiniz ve uygun pozisyonlarla ilgili emirleri vererek yatırımlarınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Para kazanmak için dikkat etmeniz gerekense bilginiz, deneyiminiz, kendi stratejileriniz ve piyasa takibini tam olarak yapmanızdır. Bu şekilde geleceğe yönelik tahminler yaparak almanız gereken pozisyonları belirlemiş olursunuz. Kendinize borsa yatırımlarınız için bir plan yaptığınız sürece başarılı bir şekilde yatırımlarınızı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder