25 Mayıs 2016 Çarşamba

Borsadan Günlük Para Kazanmak için Ne Yapmak Gerekir?

Her birinizin para kazanmak için sabırsızlandığını biliyorum. Güzel bir şey olacaksa hemen olmalı öyle değil mi? İnsanların doğasında yok mu bu durum? Borsada yatırım yapan kişilerde bu şekildedir. Sabırsızlanır ve hemen para kazanmak ister. Fakat bunu yaparken de bazı şeyleri atlar ve kazanmak isterken kayıplarla karşılaşır. Şöyle bir etrafınıza baksanız böyle insanlarla karşılaşmanız mümkündür. Ama siz bu tür insanlardan olmak zorunda değilsiniz. Yani günlük para kazanmak isteğinizi anlayabilirim fakat bunun için gereklilikleri yapmamanızı anlayamam.

Borsada günlük kazanmak oldukça riskli bir durumdur. Yani biliyorsunuz ki borsa uzun sürelerin piyasasıdır. Kısa vadeli yatırımlar çok borsaya göre değildir. Bu yüzden yatırımcılara önerilenlerin en başında uzun vadeli yatırım yapmaları gelir. Diyeceksiniz ki kısa vadeli yatırımlar hiç mi mümkün değil? Elbette ki mümkün fakat yapılması gerekenlere dikkat etmelisiniz. Yoksa siz de başarısız yatırımcılardan olabilirsiniz. O zaman yapmanız gerekenleri sıralamakta fayda vardır. Siz de bunları dikkate almalı ve eksiksiz yapmalısınız. Böylelikle günlük para kazanmanın önünü açabilirsiniz.

Borsa Bilginiz Çok İyi Olsun


Bu başlıkla başlamamın sebebi ister uzun ister kısa vadeli yatırım yapın her türlü piyasa ilginiz gereklidir. Yani borsayı bilmeden alım satım yapmaya başlarsanız, ne ileriyi ne de geriyi görebilirsiniz. Yapacağınız hiçbir işlemin adımından emin olmazsınız. Bu yüzden yanlış adımlar atabilirsiniz. Bu ise sizi başarısızlığa sürükler. Bunun yerine piyasayı öğrenin ve kaybetmeyin. Borsa öğrenmek isteyenlere tavsiyeler adlı yazımı okuyarak bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Borsa nedirden başlayarak, analiz yöntemlerine kadar her noktasını ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz. Bu konu oldukça önemlidir. Özellikle kısa vadeli günlük kazanç elde etme planı yapıyorsanız borsayı bilmeden sakın hareket etmeyin. Bunun için de borsanın eğitimlerini kullanabilir ve uzmanlardan yardım alabilirsiniz.

Yeteri Kadar Tecrübe Sahibi Olun


Tecrübeler her işte önemli değil midir? Yaptığınız bir işte ilk başlangıçtaki performansınız ile belli bir süre sonunda ki performansınız aynı mı? Elbette ki değil. Borsada da bu şekildedir. Başlangıç işlemlerinizle tecrübeli işlemleriniz arasında dağlar kadar fark vardır. Tecrübe kazandıkça, işlem çeşitliliğini gördükçe yatırımlarınızda başarılarınız da artar. Borsa deneyimi nasıl kazanılır öğrenmeniz çok önemlidir. Bu durum iki artı iki dörttür, değişmez. Uzun vadeli yatırımlarda da tecrübenin önemi olduğu kadar kısa vadeli planlarda kat kat daha fazla öneme sahiptir. Çünkü günlük kazançlar ciddi bir tecrübe ister. Borsa işlemlerinin her yönünü görmüş ve karşılaştığınız sorunlara anlık çözüm buluyor olmalısınız. Nasıl hareket etmeniz gerektiği konusunda anlık planlar yapabilmeli ve bunlardan emin olmalısınız. İşte bu konuda tecrübeler size yardımcı olacaktır. Bu durumda piyasayı iyi öğrendiğinizi ve yeteri kadar tecrübe sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, günlük kazançlarınıza yavaş yavaş başlayabilirsiniz.


Tepe – Dip Noktalarına Yaklaşmayın


Zaten tepe ve dip noktalarından, tecrübe sahibi olduğunuzda uzak durmanız gerektiğini anlayacaksınız. Çünkü tecrübesiz yatırımcıların yaptığı en büyük hata fiyatların en alta inmesini ya da en yüksek seviyeye çıkmasını beklemektir. Bu noktaları beklerken oluşan fırsatlardan yoksun kaldıklarının farkında olmazlar. Bunu ise deneyimli yatırımcılar zaten tecrübe etmiştir. Gördüğünüz gibi burada da tecrübelerin önemi ortaya çıkıyor. Borsada fiyatlar anlık olarak belirlendiği için ne olacağı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Varsayımlar üzerine hareket edilir ve bu yüzden siz dip noktayı beklerken bir anda yükselişe geçebilir. Ya da aynı şekilde tepe noktasını beklerken, bir bakmışsınız fiyatlar aşağı inmeye başlamış. İşte bu yüzden alım – satım konusunda yanlış kararlar verebilirsiniz.


Oluşacak Fırsatları Değerlendirmeyi Bilin


Eğer borsada kazançlarınızı günlük sağlamak istiyorsanız, fırsatları takip etmelisiniz. Günlük kazançlarınız anlık fiyat değişimleri ile mümkün olduğundan sıkı bir takip ve takipte elde ettiğiniz bilgileri değerlendirmeyi bilmelisiniz. Bunun içinde ekonomik verileri kontrol etmelisiniz. Örneğin; borsayı etkileyen makro ekonomik veriler nelerdir şeklinde araştırmalar yapmalısınız. Açıklanan verilerin öncesinde ve sonrasında yatırımınıza nasıl etkiler yaratacağını bilmelisiniz. Eğer bunları yapamazsanız günlük kazanç sağlamanız çok mümkün olmaz. Verileri değerlendirebilmeniz için de analiz yöntemlerini kullanmayı elbette ki atlamamalısınız. Çünkü analiz yöntemleri olmadığında oluşacak fiyatlar hakkında yorumlar yapmanız imkânsızdır. Bu sebepten analizleri öğrenerek, gün için de oluşan fırsatları değerlendirmelisiniz.


Başkalarının Sözleriyle Değil, Kendi Düşüncelerinizle Hareket Edin


Borsada yapılan en büyük hatalardan biri de başkalarını dinlemektir. Yani bu durum hem yanlış hem de gereksizdir. Çünkü her yatırımcının kendine göre planları, düşündükleri, istekler vardır. A yatırımcısı işlemlerini gerçekleştirirken kendi kazanmak istediği paraya, beklemek istediği süreye, elinde bulunan birikimine göre yatırım yapar. İşlemlerini ona göre düzenler ve kendine bir yol çizer. Peki, sizin A kişisinin sözüyle hareket etmeniz ne kadar doğrudur? Kazanmak istediğiniz para mı, beklentileriniz mi, planlarınız mı, birikiminiz mi yoksa düşünceniz mi aynı? Elbette ki her yatırımcı bir birinden farklıdır ve bu yüzden çevresindekilerin düşüncelerini taklit etmemesi gerekir. Eğer borsa yatırımcısı olmak istiyorsanız, bu konuya dikkat etmelisiniz. Kendinize göre yol çizmeli ve hedeflerinize kendi fikirlerinizle ulaşmalısınız.

Yatırım Yapacağınız Araç Seçimine Dikkat Edin


Nasıl hareket etmeniz önemli olduğu kadar yatırım yapacağınız araçta önemlidir. Borsada yatırımınız için bulunan seçeneklerin çokluğu sizin için bir avantajdır. Çünkü takip etmenizin kolay olacağı, kendinize ve hedeflerinize göre araç bulmak çok kolaydır. Bu yüzden borsada bulunan yatırım araçları hakkında araştırma yapmalı ve isteklerinizi karşılayacak bir ürün seçmelisiniz. Böylelikle kazançlarınızı daha rahat ve günlük oluşturabilirsiniz. Çünkü yatırım aracının fiyatlarına etki eden faktörler hakkında bilginiz olur ve bunları doğru bir şekilde yorumlarsınız. Bundan dolayı anlık kazançlar sağlamak sizin için daha kolay olur.

Borsaya Hislerinizi Karıştırmayın


Borsada dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da duygulardır. İşlemlerinizi yaparken duygularınıza sahip olmalı ve böyle kararlar almaya çalışmalısınız. Diğer durumda yanlış yollara sapabilir ve anlık, günlük işlemlerinizde hatalar yapabilirsiniz. Bu yüzden kendinizi iyi tanımanız önemlidir. Heyecanınızı nasıl kontrol edebileceğinizi bilmelisiniz. Çünkü kazanmak insanı heyecanlandırır. Fakat kontrol altına alamazsanız, kazanırken kaybedebilirsiniz. Heyecanın yanında diğer duygularınızı da kontrol etmeniz önemlidir. Örneğin; aceleci davranmadan, tez canlı olmadan ve her aşamayı ayrı ayrı inceleyerek pozisyonlarınızı oluşturmalısınız. Böylelikle daha doğru yatırımların önünü açarsınız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder