27 Mart 2015 Cuma

Neden Borsa Piyasası?

Borsa piyasası, birikimlerinizi güvenli bir şekilde değerlendirebileceğiniz kurumsal bir piyasadır. Yatırım yapmanın gerekliliği ise geleceğinizi güvence altına almaktır. Eğer iyi bir emeklilik ve rahat bir yaşam istiyorsanız, geleceğinize yatırım yapmalısınız. Geleceğe yatırım yapmak için de borsada yapacağınız yatırımlar, iyi bir tercih olacaktır.

Borsa nedir tanımı yapılırken, belirli kurallara göre işleyen kurumsal piyasa ifadeleri kullanılır. Bu tanım borsanın bir kumarhane veya dolandırıcılık yeri olmadığını kanıtlamaktadır. Birikimlerinizi borsada güvenli bir şekilde değerlendirip, para kazanabilir ve geleceğinize yatırım yapabilirsiniz, anlamıyla eş değer bir ifadedir.

Kişiler ellerde bulunan menkul kıymetleri paraya çevirebilmek için de borsayı kullanırlar. İkincil piyasalarda menkul kıymetleri elinden çıkarmak isteyen kişilere, birincil piyasalar ise yeniden menkul kıymet almak isteyen kişilere imkan verir. Bu durum hem yatırımcılar hem de ülke ekonomisi adına büyük bir katkı demektir. Borsalar bu faaliyeti yerine getirmek için en uygun yapıya sahiptirler. Neden borsa sorusuna verilecek cevaplar arasında en iyilerden birisi de budur. Hem ülke ekonomisi adına hem de kişisel finans adına borsalar en iyi aracıdırlar.

Borsaların ülke ekonomisi, sektör ve şirketler anlamında birçok faydası bulunmaktadır. Tüm bu katkılar da doğal olarak yatırımcı ve tüketicilere yansımaktadır. Borsa tarihi incelendiğinde ilk faaliyetlerin enflasyonun önüne geçebilmek için gerçekleştiği görülmüştür. Ülkemiz topraklarında bulunan Aizanoi Borsası, Roma İmparatoru Dioeletianus tarafından gıda pazarı olarak kullanılmış ve enflasyon önlenmiştir. Taş bloklar üzerine yazılan fiyatlar ile gerçeği yansıtmayan değerlerin önüne geçilmiştir. Borsaların bu denli önemli amaçları bulunmaktadır.

Likidite sağlama, piyasalarda tek fiyat oluşumu, güvence, ekonomide barometre görevi, sermayeye hareketlilik sağlama ve mülkiyeti tabana yayma gibi ekonomik işlevleri bulunmaktadır. Tüm bunlar sayesinde de bir ülke ekonomisinin düzenli bir şekilde işlemesi sağlanmaktadır.

Yatırımcılar açısından borsalar, para kazanmak için en iyi yerlerden birisidir. Elbette iyi bir bilgi ve deneyime sahip olmak da sizin borsaya karşı görevinizdir. Borsalarda para kazanmak, riskten korunmak, spekülasyon yapmak veya arbitraj yapmak gibi amaçlarla bulunabilirsiniz. Aynı zamanda vadeli işlemler de yapabilirsiniz. Vadeli işlemlerle risklerin önüne geçebilirsiniz.

Birikmiş paranızı borsada hisse senetleri, tahvil gibi kıymetli evraklarla; altın, gümüş, petrol gibi emtialarla ve dövizlerle değerlendirebilirsiniz. Borsada yatırım yapmanın en basit mantığı ise şu şekildedir: Enstrümanın değeri düşükken alınır ve değeri yükseldiğinde satılarak, alım – satım arası farktan kar edilmiş olur. Bu şekilde de paranızı karlı bir şekilde değerlendirmiş olursunuz. Borsayı ek gelir elde etmek için kullanabilir ve Warren Buffett gibi tüm servetinizi borsa faaliyetleri ile yürüttüğünüz işlerden kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder