20 Mayıs 2015 Çarşamba

Borsa Takibi Nasıl ve Nerede Yapılır?

Borsada paranızı değerlendirip kazanç elde etmek isterken, dikkat etmeniz gereken en önemli konu piyasa takibi yapmaktır. Borsa takibi yapmadan yatırım yapıp kazanç elde etmeniz mümkün değildir. Çünkü değişim gösteren fiyatlar üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz ve fiyatları önceden tahmin etmeniz gerekir. Bu nedenle de borsa takibi yapmanız gerekmektedir.

Borsa takibi yapmanın günümüzde artık daha kolay olduğunu tahmin edebilirsiniz. İnternet üzerinden yapacağınız takip, eski olanaklarla değerlendirildiğinde gerçekten büyük bir kolaylıktır. Borsa takibi yaparken, tüm dünyada meydana gelen olayları, açıklanan ekonomik verileri, yapılan konuşmaları, sektör ve şirketlerde yaşanan gelişmeleri anlık olarak takip etmelisiniz. Size bu olanağı en iyi internet verir ve nerede olursanız olun kolayca takibinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Borsa Takibi Nasıl Yapılır?


Birikimlerinizi borsada değerlendirirken, bir portföy oluşturmanız gerekiyor. Bu portföyü oluştururken ve oluşturduktan sonra, amacınız para kazanmak olduğu için ilgili verileri takip etmeniz gerekiyor. Çünkü portföyünüzde yer alan yatırım araçlarının fiyatlarında meydana gelen dalgalanmaları doğru tahmin ettiğiniz zaman kazanç elde edeceksiniz. Doğru tahmin edebilmek için de, yatırım araçlarının fiyatlarında etki yaratan faktörleri bilmeniz, faktörlerdeki değişiklikleri tahmin etmeniz gerekiyor.

Portföyünüzde birkaç yatırım aracını bir anda bulundurmalısınız. Çünkü borsada paranızı tek bir enstrümana yatırmanız büyük bir risktir. Birbirine benzer özelliklere sahip ve riskleri dengeleyen bir portföy oluşturmanız, kazanç elde edebilmeniz için çok daha önemlidir. Portföyünüzde yer alacak yatırım araçlarının benzer olması ise daha kolay bir piyasa takibi yapabilmeniz adına faydalı olacaktır. Örneğin, altın fiyatları ile dolar birbirine ters hareket ederler. Hisse senetleri ile doların seyriyle benzer bir seyir izlemektedir.

Borsa takibi yaparken yatırım araçlarının hangi faktörlerden etkilendiğini bilmeniz gerekiyor. Bu faktörlerin nasıl etkiler yarattığını bilmeli ve yatırım araçlarının hangi yönde değişiklik göstereceğiniz bilmeniz tahmin edebilmelisiniz. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuz zaman yatırım araçlarında meydana gelecek değişiklikleri öngörerek pozisyonunuzu önceden alabilir ve tahminleriniz gerçekleştiğinde kolayca para kazanabilirsiniz.

Borsa Takibi Nerede Yapılır?


Borsa takibini yapmak için günümüzde herhangi bir seans salonuna gitmenize gerek yoktur. İnternet bağlantılı cihazlarınızdan istediğiniz yerde borsa takibini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm dünyada meydana gelen olayları, açıklanan ekonomik verileri, yapılan konuşmaları anlık olarak takip etmeniz mümkündür. Bu sayede de yatırım araçlarında meydana gelecek düşüş veya yükselişleri önceden tahmin edebilir ve buna en uygun pozisyonu alarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulama geliştiriciler tarafından borsa takibi yapabilmeniz için bazı programlar da geliştirilmiştir. Bu programları bilgisayarınıza, akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarınıza yükleyerek istediğiniz yerde internet bağlantısı sayesinde borsa takibinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Büyük global haber sitelerinin, borsaların, yazılım geliştiricilerin uygulamalarınız internet üzerinden kolayca araştırabilir, ücretli veya ücretsiz olarak bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder