21 Mayıs 2015 Perşembe

Hisse Senedi Almak için Ne Yapmak Gerekir?

Borsada en çok işlem gören yatırım araçları hisse senetleridir. Yüksek bir işlem hacmine sahiptir ve yatırımcılar genellikle kar oranlarını arttırabilmek için birkaç hisse senedine farklı oranlarda yatırım yapmaktadır. Borsada doğru olan yatırım şekli de, budur. Bir tek hisse senedine yatırım yapmak yerine bir portföy oluşturarak uzun vadede yatırım yapmak en kazançlı yatırım şeklidir.

Hisse senedi almak için gerekli olan ilk şey, kesinlikle bilgi ve deneyim sahibi olmanızdır. Hisse senetleri hakkında bilgi sahibi olmalı, özelliklerini tanımalı, borsada hisse senedi alım – satımı nasıl yapılır deneyim kazanmalısınız. Bu konularda bilgi sahibi olmak için internetten verilen borsa eğitimlerinden faydalanabilirsiniz. Aracı kurumların ve borsa uzmanlarının kaleme aldığı bilgilerden yararlanabilirsiniz. Sanal para ile gerçek piyasa koşullarında işlem yapmanızı mümkün kılan demo hesapları kullanabilirsiniz. Demo hesaplar sayesinde kısa sürede risk almadan deneyim kazanabilirsiniz.

Kendi stratejilerinizi geliştirmek de, borsada hisse senedi yatırımında başarılı olmanız için en gerekli kuraldır. Alacağınız tüyolar yerine bilgi ve deneyimleriniz neticesinde kendi stratejilerinizi geliştirmeniz çok daha kazançlı sonuçlar elde etmeniz adına büyük bir önem taşıyor. Başkalarının tüyolarına göre işlem yapmak size büyük olasılıkla kayıp getirecektir. Çünkü her kişinin bakış açısı farklıdır ve bir yatırımcıya kazandıran tüyolar, sizin kaybetmenize neden olabilir. Deneme hesaplarını kullanarak kendinize stratejiler geliştirmeniz mümkündür.

Hisse senedi yatırımında dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise iyi bir piyasa takibi yapmaktır. Piyasa takibinde hisse senetleri üzerine etkili olan faktörleri bilmeniz ve anlık olarak izlemeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde size kazanç getirecek hisse senetlerini portföyünüze ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda portföyünüzde yer alan hisse senetlerini bu şekilde yönetebilir ve kar – zarar durumunu kontrol edebilirsiniz.

Borsada yapacağınız hisse senedi yatırımında ilgi alanlarınıza göre hisse senedi seçimi yapmalısınız. Anladığınız, bildiğiniz ve gelişmelerinden haberdar olduğunuz sektörleri tercih etmelisiniz. Hakkında hiç bilginiz olmamasına rağmen yalnızca para kazandırdığını bildiğiniz için bir hisse senedini almamalısınız. Sektörel gelişmelerini takip ettiğiniz ve hakkında yorum yapabildiğiniz hisse senetlerini tercih ederek daha kazançlı bir yatırım gerçekleştirebilirsiniz.

Hisse senedi alımında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli noktada da, şirketlerin geçmişlerine bakarak değil; geleceklerine göre hareket etmelisiniz. Geçmişte başarılı olan bir şirket, gelecekte başarılı olmayabilir ve gelişmelere ayak uyduracak projelerde yer almayabilir. Böyle şirketler gelecekte kendilerine bir yer edinemez ve hisse senetleri doğal olarak düşüş yaşar. Bu nedenle bir hisse senedini portföyünüzde bulunduracaksınız, geleceği hakkında yorum yapabilmeniz gerekiyor. Bu hisse senetlerini tercih ederek, uzun vadede kazanç sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder