29 Eylül 2015 Salı

"Borsaya Girmek İstiyorum" Diyenlerin Yapması Gerekenler

Birikimlerinizi borsada değerlendirerek para kazanmak istiyor olabilirsiniz; ama nasıl bir yol izleyeceğiniz hakkında bir fikriniz olmayabilir. Borsayı tanımıyor ve nasıl yatırım yapıldığını henüz öğrenmemiş olabilirsiniz. İşte bu noktada borsa hakkında biraz bilgi edinmenizde fayda vardır. Yapmanız gerekense bilgisayarınızı açıp internetten borsa hakkında biraz bilgi aramaktır. Karşınıza birçok bilgi veren blog çıkacağına emin olabilirsiniz. Ayrıca çeşitli eğitim olanakları da bulacaksınız.

Borsaya giriş yapmak için geçirmeniz gereken bir süreç bulunmaktadır. Bu süreçte kendinize yasal bir aracı kurum seçmeli, yatırım hesabı açmalı ve portföyünüzü oluşturmalısınız. Portföyünüzü oluşturmak için yatırım araçları hakkında bilgi edinmeli ve iyi bir piyasa takipçisi olmalısınız. Piyasa takibinizi gerçekleştirirken yatırım araçlarının fiyatları nelerden etkilenir bilmeli ve gelecek fiyatları hakkında bilgi edinmeye çalışmalısınız. Ayrıca teknik analizlerden de destek alarak alım – satım noktalarınızı belirlemelisiniz. Daha sonra da kendinize uygun bir strateji ile işlemlerinize başlamalısınız.

"Borsaya girmek istiyorum" diyenlerin yapması gereken birkaç önemli noktadan bahsetmek istiyorum:

Borsa Hesabı Açmak 


Borsada birikimlerinizi değerlendirmeye başlamak için kendinize bir yatırım hesabı açmalısınız. Bu hesabı açmak için kendinize yasal bir aracı kurum seçmeli ve çerçeve sözleşmesi imzalamalısınız. Böylece yasal bir borsa yatırımcısı olursunuz ve yatırım araçlarına ulaşarak alıp satmaya başlayabilirsiniz. Aracı kurumunuzu seçerken yasal olmasına, sunduğu imkanlara ve komisyon ücretlerine dikkat etmelisiniz. Buna göre size en iyi seçeneği sunduğunu düşündüğünüz kurumu tercih etmelisiniz. Daha sonra da yatırım hesabı ile ilgili işlemlere başlamalısınız. Borsa hesap açılışı hakkında detaylı bilgiler için burayı tıklayın.

Borsa Eğitimi Almak 


Birikimlerinizi borsada kazançlı şekillerde değerlendirebilmek için mutlaka bir eğitim almalısınız. Piyasa hakkında bilgi sahibi olmalı ve borsa nasıl oynanır öğrenmelisiniz. Piyasa ile ilgili incelikleri bilmeli, yaptığınız işlemlerin risklerini nasıl önleyeceğiniz hakkında fikir sahibi olmalısınız. Bu eğitimleri internet üzerinden kolayca alabilirsiniz. Borsa hakkında bilgiler veren bloglardan, aracı kurumların eğitim programlarından bilgi almak mümkündür. Aynı zamanda sanal para ile kullanılan demo hesaplar sayesinde de kolayca deneyim kazanabilirsiniz.

Kendi Stratejinizi Geliştirmek 


Borsada mutlaka kendi stratejinizle işlem yapmalısınız. Başkalarının stratejileri yerine kendinize en uygun olanı belirleyerek minimum riskle maksimum kazancı elde edebilirsiniz. Yatırım amacınıza uygun olarak hedeflerinizi belirlemeli ve ulaşmak için mutlaka kendi stratejinizi geliştirmelisiniz. Bu sayede borsada kolayca para kazanabileceksiniz.

Psikolojik Olarak Hazırlanın 


Borsaya psikolojinizi de hazırlamanız büyük bir önem taşıyor. Çünkü aceleci, sabırsız veya panik bir şekilde yapacağınız işlemlerden kazanç elde etmeniz de güçleşecektir. Bu nedenle sabırlı ve sakin olmayı öğrenmelisiniz. Piyasada meydana gelen hareketler sonrasında panik yapmadan işlemlerinizi gerçekleştirmeli, nasıl bir yol izleyeceğinizi belirlemelisiniz. Bu nedenle kendinizi borsada işlem yapmaya hazırlayın ve sakin bir şekilde piyasaları takip etmeyi öğrenin.

Deneyiminizi Arttırın 


Borsada deneyim her şeydir! Deneyiminiz arttıkça daha az riskle daha yüksek kazanç elde etmeye başlarsınız. Ama deneyimsiz bir yatırımcı için büyük adımlar atmanız sizi borsadan soğutacaktır. Bu nedenle deneyim kazanan kadar borsada küçük adımlar atmalısınız. Deneyiminizi arttırmak için demo hesapları kolayca kullanabilirsiniz. Sanal para ile gerçek piyasa koşullarında işlem yaparak hem psikolojinizi borsaya hazırlarsınız hem de fiyat hareketleri karşısında nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini önceden keşfedebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder