5 Aralık 2016 Pazartesi

Sıfırdan Başlayıp Borsada Zengin Olabilir miyim?

Herkesin sıfırı tükettiği anlar vardır. Bu zamanlar kişilerin yorgun ve kırgın olduğu anlardır. Kalkıp silkelenerek, hayata yeniden tutunulur. Bunu başaran kişiler kesinlikle kendilerini en iyi tanıyanlardır. Gerçeklerle yüzleşenlerdir. Bunu borsa ile bağdaştırabiliriz. Piyasada her zaman içi başarılı olan kişilerin tecrübelerinden ders çıkartanlar olduğunu söyleyebiliriz. Bir nevi gerçeklerle burun buruna gelenlerdir diyebiliriz. Çünkü borsa oyun değildir ve kazanmak için belli başlı konuları çok iyi bilmek gerekir.

Birikimleri değerlendirmenin en iyi yollarından biri de borsada yatırım yapmaktır. Bunu herkes kabul etmiştir. Çünkü piyasadan ciddi anlamda gelir elde edenler vardır. Elbette ki parasını batıranlarda mevcuttur. Bu tamamen kişilere bağlıdır. Bilgisini ve deneyimini artıranlar piyasada başarılı olurken, başkalarının taktikleri ile ilerlemeye çalışanlar zarar etmektedir. Bunun bilincinde olarak borsayı sıfırdan en iyi şekilde öğrenirseniz, başarılı yatırımcılar gibi yüksek miktarlarda kazanç sağlayarak zengin olabilirsiniz. Buna başaranlardan neyiniz eksik bilmelisiniz. Noksanlarınızı tamamlayarak piyasaya adımınızı atmalısınız.


Sıfırdan borsayı öğrenmek için aracı kurumların eğitimleri iyi bir fırsattır. Adım adım borsa nedir kapsamlı bir şekilde ele alan eğitim programlarıyla ileri düzeye kadar bilgilerinizi artırabilirsiniz. Temel ve teorik konular olmak üzere kendinizi geliştirebilirsiniz. Bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken tüm püf noktaları öğrenebilirsiniz. Bunun için nitelikli eğitimler son derece yararlıdır. Bunlardan faydalanarak, bilinçlenmelisiniz. Borsa yatırım mantığını kavramalısınız. Sistemin işleyişini çözmelisiniz. Bu konuda kuşkusuz ki tecrübe kazanmanız önemlidir. Çünkü edindiğiniz bilgiler ile sadece bir yere kadar yolunuzu aydınlatabilirsiniz. Kazandığınız tecrübeler sayesinde yolun devamını görebilirsiniz. Böylece düşlerini kurduğunuz kazançları elde edebilirsiniz.

Tecrübe kazanmak için borsada paranızı riske atmanıza gerek yoktur. Gerçek hesapların aynısı olan sanal para ile işlem yapılan deneme hesapları geliştirilmiştir. Bu hesaplar sayesinde borsa işlemleri nasıl yapılır mantığını kavrayabilirsiniz. Püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Hiç kimse sıfırdan başlayarak, borsada zengin olmayı başaramamıştır. Küçük ayrıntıları görmek için tecrübe kazanmak çok önemlidir. Bu yüzden zamanla öğrenilen bilgiler ve kazanılan tecrübeler sonucunda başarılı olacağınızı bilmelisiniz. Buna inanarak, hedeflerinize konsantre olmalısınız. Böylelikle amaçlarınızdan sapmadığınız sürece birikimlerinizi değerlendirebilecek motivasyona sahip olabilirsiniz.

Deneme hesapları yatırımcıların borsa bilincini oluşturabilmeleri için önemlidir. Çünkü bu bilincin oluşması sonucunda kişiler kendilerine özel stratejileri geliştirmektedir. Kimsenin bakış açısı aynı olmadığı için herkesin kazanç sağlama yöntemleri de farklıdır. Borsada birden çok kazanç sağlama tekniği bulunmaktadır. Bu teknikleri zaman içinde artan bilgileriniz sayesinde bulabilirsiniz. En iyi yol kesinlikle deneme yanılma yöntemleri sonucunda öğrenilendir. Bu yüzden deneme hesaplarında bol bol alıştırma yaparak, sistemin nasıl işlediğini çözmelisiniz. Basit bir mantık olsa da işleyiş biraz karışık gelmektedir. Alıştırmalarınız sonucunda karışıklıkları giderebilirsiniz.

Tasarruflarınızı değerlendirmek için borsaya sıfırdan başlamalısınız. Bir takım ön bilgileriniz olsa dahi onları unutmalısınız. En baştan temelden konuları öğrenmelisiniz. Teorik bilgileri eğitimler sonucunda edinmelisiniz. Bunları kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Önemli olan deneme hesaplarında uygulamalı olarak öğreneceğiniz; fiyat grafikleri, analizleridir. Bunları öğrendiğinizde yatırım araçlarının ilerideki fiyat trend eğilimlerini doğru olarak yorumlamaya başlayabilirsiniz. Böylece zaman geçtikçe işlemlerinizi istediğiniz doğrultuda yönlendirebilirsiniz. Bunun için mutlaka alanında uzmanlaşmış kişilerin bilgilerinden ve deneyimlerinden faydalanmalısınız. Hangi konulara daha fazla ağırlık vermeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Böylece riskleri önleyerek, doğru adımları atabilirsiniz. Zengin olma yolunda ilerleyebilirsiniz. (Borsa riskleri hakkında detaylı bilgilere bu yazıdan ulaşabilirsiniz.)

Sonuç olarak, temelden başlayarak borsayı çok iyi öğrenenler, ayrıntılara dikkat edenler piyasada cesur olanlar borsadan zengin olabilmektedir. Bilgi ve deneyim unsurları gibi para kazanmakta etkili olan hususlardan biri de psikolojidir. Kayıpla karşılaşma korkusu insanları biliyorsunuz ki yanlış yapmaya yönlendirir. Bu nedenle sağlam bir psikolojiye sahip olmalısınız. Para, risk ve zaman yönetimi borsada nasıl yapılır anlamalısınız. Bunların hepsini deneme hesaplarında öğrenebilirsiniz. Böylece minimum risk ile maksimum getirilerin altına imza atarak, zamanla düşlediğiniz zenginliğe kavuşabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder