20 Ekim 2016 Perşembe

Borsada Kazanmayı Sağlayan Püf Noktalar

Ciddi anlamda paralarında kazanıldığı yerlerin başında gelen borsa piyasası yatırımcıların birikimlerini değerlendirmesini mümkün kılar. Elbette ki evdeki hesabın çarşıya uyması için doğru zamanda doğru adımları atabilmek önemlidir. Bunun için de iyi bir borsa eğitimine sahip olmalısınız. Bilgilerinizin ve deneyimlerinizin başarılı yatırımcılarla eş seviyeye gelmesiyle elde edeceğiniz ek gelirlerden memnun kalabilirsiniz. Paranızı doğru stratejiler ile yönlendirerek, hedeflediğiniz getirileri elde edebilirsiniz. Bunun için bilmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Şimdi, bu püf noktalara bakalım.

Birikimlerinizi değerlendirmeniz için borsanın nimetlerini biliyor, piyasanın mantığını kavramış olmanız gerekiyor. Bu da aracı kurumlarının ders niteliği taşıyan eğitim hizmetleri ile mümkündür. (Borsada başarılı olmak için hangi eğitimleri almalıyım sorusunun cevabını merak ediyorsanız burayı tıklayın.) Edineceğiniz temel ve teorik bilgiler, kazanacağınız tecrübeler sonucunda piyasada istediğiniz başarılara imzanızı atabilirsiniz. Bu konuda bilmeniz gereken noktalardan biri eğitimlerin ücretli olmasıdır ve uzmanlar tarafından verilmesidir. Eğitimler ücretli olduğu için araştırma yaparak hangisini seçeceğinizi belirlemelisiniz. Kısa sürede a’dan z’ye bilgiler edinebileceğiniz kurumun eğitimlerini tercih etmelisiniz. Böylece bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken tüm püf noktaları öğrenebilirsiniz. Böylelikle birikimlerinizi değerlendirerek, temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Şimdi, borsada kazanmayı sağlayan püf noktalar nelerdir?

Borsada para kazanmak istiyorsanız bilgilerinizin ve deneyimlerinizin oranını her geçen gün artırarak, profesyonel yatırımcıların seviyesine ulaşmalısınız. Çünkü edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız tecrübeler sonucunda gerekli hususları öngörebilirsiniz. Elbette bu anlamda taktikleri uygulayabilmeniz önemlidir. Fakat her taktik yatırımcılar tarafından kullanılamamaktadır. Çünkü birinin kazandığı taktik ile diğerinin ki farklıdır. Bunun sebebi bakış açılarının aynı olmamasıdır. Aynı şekilde bilgi ve deneyim düzeylerinin farklı olmasıdır. Bu yüzden de a kişisi aynı yöntemle yüksek miktarda kazançlara imza atarken b kişisi zarar edebilmektedir. Bunu aklınızdan sakın çıkartmamalısınız ve borsayı kapsamlı bir şekilde öğrendikten sonra gerçek hesaba geçmelisiniz.

Piyasada kısa vadede yapılan işlemler yüksek risk taşır. Çünkü işlem hacmi düşüktür. Bu nedenle de fiyat hareketlerinin değişmesine neden olan etkenler çok sayıdadır. Arz – talep dışında birçok etken vardır. Bunlardan biri de spekülasyondur. Spekülasyon veya manipülasyon yüzden borsa araçlarının değerleri anlık olarak beklenenin aksi yönünde hareket edebilmektedir. Bu nedenle kontrolü ele almak için iyi bir piyasa takibi yapmanız gerekir. Aynı zamanda piyasa analizlerini yapmayı ihmal etmemelisiniz. Çünkü takipler ve analizler sonucunda beklentilerinizi karşılayacağınız pozisyonlar hakkında sinyaller alırsınız. Avantajlı gördüğünüz pozisyonları değerlendirebilirsiniz. Paranızı bu şekilde katlayabilirsiniz. Bunun için doğru noktaları belirlemeniz şarttır. Beklentilerinizi karşılayacak noktaları belirleyerek işlemlerinizi iyi bir strateji ile yönlendirebilirsiniz. ( Borsa yatırım stratejileri nasıl geliştirilir buradan öğrenebilirsiniz.) Böylece bütçenizi şenlendirebilirsiniz.

Kazandıran püf noktalar arasında yer alabilecek bir husus kişinin iyi bir donanıma sahip olana kadar işlem hacmini düşük tutmasıdır. Çünkü hacim yükseldikçe kazanç artacağı gibi risk faktörlerinin de artmasıdır. Bu nedenle minik hacimli lot ile yatırımlarınızı yönlendirmelisiniz. Tam anlamıyla piyasanın mantığını kavradığınızda işlem hacminizi yükseltmelisiniz. Ya da isterseniz direkt deneme hesaplarında alıştırma yaparak piyasanın mantığını kavramalısınız. Hangi zamanlarda hangi işlemi yapmanız hangi stratejiyle hareket etmeniz gerektiğini bu sayede anlayabilirsiniz. Böylelikle yatırımlarınızı kazançlı şekillerde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için mutlaka deneme hesaplarında bol bol alıştırma yapmalısınız. Deneme yanılmalarınızı artırmalısınız. Günü geldiğinde sistemin işleyişini çözebilir, beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.

Sonuç olarak, borsada kazanmanızı sağlayacak püf noktalar farklıdır. Çünkü herkes başka enstrümanlara yatırım yapar ve dikkat ettikleri hususlar aynı değildir. Bu yüzden yapmanız gereken borsa eğitimi veren kuruluşların hizmetinden faydalanmanızdır. Deneme hesaplarını kullanarak kazandıracak stratejiler üretmenizdir. Bu sayede başarılı yatırımcıların seviyesine yükselerek, başarıdan başarıya koşarak, ekonominize hissedilir katkılarda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder