20 Ekim 2016 Perşembe

Borsa Araçlarının Değeri Hangi Zamanlarda Yükselir?

Borsa piyasasında yatımların karlı sonuçlarla sonlandırılabilmesi için alım – satıma konu olan aracın değeri yükselmiş olması gerekir. Böylelikle aradaki fiyat farkından getiri sağlanır. Bu nedenle yatırım araçlarının değerlerinde yaşana hareketlenmeleri ve dalgalanmaları doğru bir şekilde yorumlamalısınız. Bunların yorumunu yapabilmeniz için gerçekten de bilgilerinizin ve deneyimlerinizin belli bir seviyeye karşılık gelmesi önemlidir. Çünkü gerekli hususların bilinmemesi ve öğrenilmemesiyle işlemlerinizde kontrolü sağlayamayacağınız gibi fiyat değişimlerini de yorumlayamazsınız. Bu yüzden kayıpla karşılaşarak, birikimlerinizin miktarının eksilmesine neden olursunuz.

Piyasada işlem gören hisse senetleri, borsa endeksleri, dövizler ve emtialar paranızı değerlendirmek için tercih edebileceğiniz enstrümanlardır. Bu enstrümanların değeri birbirinden bağımlı olarak değişse de fiyat hareketleri bağımsızdır. Aynı grupta yer alan ürünlerin değeri dahi farklı şekillerde oluşur. Örnek vermek gerekirse; altın ile bakırı düşünelim. Her ikisi de emtia grubu içerisinde yer alır. Fakat gelişen olayların etkisi ile birinin değeri yükselirken diğerinin ki düşer. Bu nedenle doğru zamanda kar getirecek araca yatırım yapabilmeniz için etkili şekillerde piyasa takibi yapmalısınız. Sadece piyasa takibi değil, fiyat analizlerini de yapmalısınız. Fiyat – zaman grafiklerini yorumlayarak yatırımlarınıza yön verirseniz hedeflediğiniz kazançlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Şimdi, borsada işlem gören enstrümanların değerleri hangi zamanlarda ve hangi olaylar sonucunda yükselir gelin hep birlikte bakalım.

Birikimlerinizi borsada değerlendirmek istiyorsanız piyasanın durumu hakkında yorum yapabilir hale gelmelisiniz. Bunun için de ekonomi ve finans alanında okur yazarlığınızı geliştirmelisiniz. Uzmanların yorumlarınız takip etmelisiniz. Yatırım araçlarının fiyat trendlerinde yaşanacak olan değişimlere sebep olan etkileri bu sayede öğrenebilirsiniz. Uzmanlar neden düşüş veya yükseliş bekleniyor gelişen olayları yorumlar. Elbette ki bu görüşlerin her zaman için doğru olacak diye bir kaidesi yoktur. Bu nedenle sadece uzmanların yorumlarını dikkate almamalısınız. Diğer hususlara daha çok ağırlık vermelisiniz. Borsa nedir temelden başlayarak ileri seviyelere kadar öğrenmelisiniz. Yatırım araçları hakkında bilgiler toplamalısınız. Böylece gelişmeleri yorumlayabilir düzeye erişebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:

Enstrümanların değerleri birbirinden farklı olarak dalgalandığından, yorumda bulunabilmeniz için yatırım araçlarını tanımalısınız. Bu araçların değerlerinde yaşanacak olan değişimleri anlayabilmelisiniz. Kendi aralarında olan ilişkilerini öğrenmelisiniz. Aynı zamanda hangi enstrümanlar birbiriyle zıt yönlü fiyat hareketi yaşıyor anlamalısınız. Bu gibi püf noktaları bilirseniz, birine bakarak diğerinin fiyat trendini yorumlayabilirsiniz. Böylece değer kazanacak ürünlere yatırım yaparak birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. Bu konuda muhakkak ki yatırımlarınızı yönetebilecek kıvama gelmeniz için deneme hesaplarını kullanmalısınız. Bu hesaplar aracılığıyla bilgilerinizi, tecrübelerinizi artırmalısınız. Enstrümanların fiyat değişimlerini izlemelisiniz. Fiyat zaman grafikleri nasıl yorumlanır öğrenmelisiniz. Analizler nasıl yorumlanır anlamalısınız. Böylelikle doğru adımlar atabilirsiniz.

Borsa araçlarının değeri arz – talep kaynaklı olarak değişse de piyasalarda, ülkelerde yaşanan tüm olaylar yatırım araçlarının direkt olarak yön değiştirmesinde etkilidir. Bu nedenle birikimlerinizi değerlendirmek istiyorsanız, gelişmelerin trende ne gibi etki edeceğini belirlemelisiniz. Bunu anlamanız için geçmiş fiyat hareketlerini ve olayları incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü geçtiğimiz zamanlarda yaşanan olaylar, bugün farklı şekillerde karşımıza gelmektedir. Fiyat seviyeleri geçmişle bağlı olarak ilerlediği veya gerilediğini için tavsiyeme uymanızı öneririm. Bunun için önemli olayları kayıt altına alan programlar vardır. Direkt programlar aracılığıyla gerekli hususları öğrenebilirsiniz. Bu sayede birikimlerinizi değerlendirerek, hedeflediğiniz miktarlara ulaşabilirsiniz.

Yatırım araçlarının değerinin yükselmesi için ülkenin ekonomisi canlı olması gerekiyor. Eğer ki ekonomi daralma yaşıyorsa, tüketicilerin alım gücü düşeceği için satış pozisyonları çoğalır. Çoğunluk yatırım yapmadığı için fiyat seviyeleri satışla birlikte düşer. Bu nedenle ekonomi hakkında meydana gelen, gelebilecek en küçük değişimleri takip etmeniz gerekiyor. (Borsa takibi nasıl ve nerede yapılır, öğrenmek için tıklayın.) Özellikle önemli kişilerin açıklamaları, merkez bankalarının stratejileri, ülkeler arası anlaşmazlıklar dolaylı yoldan değil direkt olarak enstrümanların değerlerinin oynaklaşmasına neden olur. Bu yüzden geliştirilen borsa takip programlarını kullanmalısınız. Sinyal almanızı sağlayacak grafik ve analizlerden faydalanmalısınız. Böylece avantajlı bulduğunuz pozisyonlara yönelebilirsiniz. Birikimlerinizi değerlendirerek, ekonomik refah seviyenizi artırabilirsiniz.

Sonuç olarak, yatırımlarınızı borsa aracılığıyla yapacaksanız piyasanın mantığına göre hareket etmeniz şarttır. Borsada para kazanmak için yatırım enstrümanalrının değerinin yükselmesi gerekir. Bu nedenle değeri yükselecek araçlara yatırım yapmalısınız. Düşecek araçlardan ise uzak durmalısınız. Çünkü fiyat geri çekilen enstrümanlar zarar etmenize neden olur. Bu yüzden mutlaka fiyat analizi, takibi yapmanızı tavsiye ederim. İsterseniz enstrümanların değerlerinin ne yönde değişeceği hakkında sinyal verici programlardan faydalanabilirsiniz. Fakat bu programlar her zaman için doğru sinyaller verememektedir. Çünkü enstrümanların değerleri anlık etkiler yüzünden değişmektedir. Bu etkiler hesaba katılmadan al – sat sinyali gönderilmiş olabilir. Bu yüzden her zaman hedeflerinize ulaşmak için kaybetmeyi göze aldığınız para ile yatırım yapmalısınız. Böylelikle ters durumlardan etkilenmeden, bir sonraki işleminize kendinizi verebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder