20 Ekim 2016 Perşembe

Başarılı Yatırımcıların Stratejileri ile Borsada Para Kazanılır mı?

İyi bir strateji borsada para kazanmanızı sağlayacak en büyük destekçinizdir. Piyasada başarılı olmak için doğru stratejiler ile hedefe yönelik olarak ilerlemeniz gerekir. Bu anlamda işinizi şansa bırakmamanız gerektiğini anlamalısınız. Yatırımlarınızı doğru zamanlarda yapmalısınız. Buna karar verebilmek için borsa hakkındaki bilgilerinizin sağlam olması gerekiyor. Eksik bilgileriniz sebebiyle piyasada başarılı olmazsınız, hatta diğer yatırımcılar tarafından kandırılabilirsiniz. Bu yüzden kendi sistemlerinizi oluşturmanız son derece önemlidir.

Prensipli bir şekilde ilerleyerek, borsada istediğiniz sonuçları elde etmeniz mümkündür. Bunun için organize olmalısınız. Başarıya olan inancınızı kaybetmeden, günü geldiğinde başarılı yatırımcılar gibi bilinçli olarak hareket edebileceğinizi bilmelisiniz. Bunun için kesinlikle aracı kurumların sunmuş olduğu eğitim olanaklarını değerlendirmelisiniz. Böylece alanında uzman olmuş kişilerin engin bilgilerinden ve tecrübelerinden yararlanarak, kar getirecek işlemlerde bulunabilirsiniz. Bu konunda başkasının stratejilerine kulak asmamalısınız. Çünkü başarılı olsalar dahi kimse aynı bakış açısına sahip değildir. Bu yüzden borsa hakkında bilgiler edinerek ve tecrübeler kazanarak kontrolü ele almalısınız. Aksi halde para kazanılan yerde birikimlerinizi kaybedebilirsiniz.

Şimdi, başarılı yatırımcıların stratejileri ile borsada para kazanılır mı gelin hep birlikte bakalım.

Borsa başarılı olmak için birçok strateji bulunsa da herkesin para kazanmak için tercih ettiği yöntem 
farklıdır. Bu nedenle yüksek miktarlarda kazanç sağlayan kişilerin stratejileri ile hareket etseniz dahi para kazanamayabilirsiniz. Çünkü bakış açısı, bilgiler ve tecrübeler aynı değildir. (Borsa bilgisi edinmek ve deneyimi kazanmak için ne yapmalı sorusunun cevabını bu yazıdan öğrenebilirsiniz.) Eksiklikler nedeni ile bazıları aynı yöntemle başarılı olurken bazıları ise zarar etmektedir. Bunu kesinlikle aklınızdan çıkartmamalısınız ve kazandıracak kendi stratejilerinizi, zarardan çıkış yollarınızı belirlemelisiniz. Böylece doğru zamanlarda işlemlerinizi yapabilirsiniz. Birikimlerinizi değerlendirerek, kazandığınız paralarla hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Piyasa para kazanılan bir yer olduğu için herkes birikimlerini değerlendirmek için atılım yapar. Özellikle bilgi ve deneyim düzeyi üst seviyede olan kişiler tabiri caizse acemi yatırımcıları yemlemek için işlemlerinizi kontrollü bir şekilde yönetirler. Yaptıkları işlemlerle yatırım enstrümanlarının değerleri ile oynarlar. Kişilere kazanç elde edecek izlenimi yaratırlar. Ardından yatırımcıların alımlarıyla birlikte gelişen trendin yükselmesiyle satış emri verilerek, eğilim yönü düşürülür. Böylelikle bilgi ve deneyimler ile para kazanılırken diğer yatırımcılar kayıpla karşılaşır. Bu yüzden kimseye güvenmemelisiniz. Başkasının taktiklerini uygulamamalısınız.

Strateji oluşturmak için borsada deneme hesaplarını kullanmalısınız. Bu hesaplarda işlemlerinizi güncel piyasa koşulları altında yaparsınız. Gerçek hesapta kullanabileceğiniz tüm fonksiyonların nasıl işlediğini, çalıştığını anlamalısınız. Deneme hesapları sayesinde gerekli tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Püf noktalar hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Böylece hangi zamanlarda alım – satım yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz. İşlemlerinizi kontrollü olarak yürüterek yüksek kazançlara imzanızı atabilirsiniz. Bu anlamda deneme hesaplarının fonksiyonlarının yardımcı olacağını bilmelisiniz. Belli bir süre paranızın kontrolünü sağlayana kadar demo hesaplarda alıştırmalarınızı sürdürmelisiniz. Böylece her geçen gün tecrübelerinizin ve bilgilerinizin arttığını görebilirsiniz. Böylece zaman içinde kazandıracak yolları bulabilirsiniz.


Sonuç olarak, işlemlerinizi borsada kendi yöntemlerinize göre beklentileriniz doğrultusunda yapmalısınız. Çünkü herkesin bakış açısı farklıdır ve bu para kazanmanızı sağlayacak yöntemlerin farklı olmasına neden olur. Bu yüzden borsa nedir sorusunun cevabını temelden başlayarak ileri seviyeye kadar öğrenmelisiniz. Bunun için yardımcı eğitim faaliyetlerinden yararlanmalısınız. Aracı kurumların hizmetleri ile kendinizi geliştirmelisiniz. Deneme hesaplarında uygulamalı olarak pratiklik kazanmalısınız. Böylece kendi sistemlerinizi oluşturabilir, geleceğe yönelik kar getirecek pozisyonların sinyalini alabilirsiniz. Doğru noktalardan işlemlerinizi yönlendirerek, yüksek getiriler elde edebilirsiniz. Buna bağlı olarak hayalini kurduğunuz düşleri gerçeğe dönüştürebilir, daha yaşanılası hayata sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder