31 Ağustos 2016 Çarşamba

Borsa Bilgisi Edinmek ve Deneyimi Kazanmak için Ne Yapmalı?

Borsada başarılı olmak için esaslı olan unsurlar vardır. Bu unsurlardan en önemlisi borsa bilgisine ve deneyimine sahip olmaktır. Piyasada ancak bu şekilde başarılı olunur. Bu nedenle bu kıstaslara sahip olarak piyasaya giriş yapmalısınız. Ancak bu şekilde birikimlerinizi değerlendirmenin yolunu bulabilirsiniz. Bu anlamda aracı kurumların eğitim faaliyetlerini ya da internet üzerinde bulunan fırsatları değerlendirmenizi öneririm. Böylelikle iyi bir borsa bilgisine ve deneyimine sahip olabilirsiniz. Paranızı nasıl yönetmeniz gerektiğini anlayarak, piyasanın mantığına uygun hareket edebilirsiniz. Böylece isteklerinizi karşılayacak nitelikte portföy oluşturabilirsiniz.

Başarılı olmak için yatırımcıların borsa hakkında detaylı bilgiye sahip olması elbette ki şarttır. Çünkü edinilen bilgiler sayesinde piyasada nasıl bir yol izlenmesi gerektiği belirlenir. Elbette ki bu yolun belirlenmesinde sadece bilgi birikimlerinin yeterli düzeyde olması yetmeyecektir. Bunun yanı sıra tecrübeye de sahip olmak gerekir. Çünkü tecrübeler sayesinde risk faktörleri yönetilebilir hale gelir. Bu nedenle birikimlerin değerlendirilmesi için bilgi ve deneyim unsurları eş değerde olmalıdır. Birinin diğerinden daha fazla olması yerine paralel doğrultuda olması daha belirleyici olacaktır. Bu nedenle bilgileri edinirken bir yandan da deneme hesaplarında alıştırmalarını yapmalısınız. Bu sayede bilgileriniz hem daha kalıcı olur hem de pekiştirildiği için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında fikir sahibi olmanızı sağlar.

Şimdi, borsa bilgisi edinmek ve deneyimi kazanmak için ne yapmalı sorularını cevaplandıralım.

En ince ayrıntılarına kadar borsa bilgisine sahip olmak için internet bağlantınızın olması yeterli olacaktır. Çünkü aracı kurumların eğitimleri online olarak verilir. Bunun dışındaki yöntemlerde de kaynaklara internet aracılığıyla ulaşırsınız. İster evden ister iş yerinden dilediğiniz yerden borsayı a’dan z’ye öğrenebilirsiniz. Günümüz olanakları sayesinde kısa sürede kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için kendinizi geliştireceğiniz eğitim faaliyetlerinden yararlanmalısınız. Bu konuda araştırma yapmalısınız. Hangisinden verim alacağınızı öğrenerek, yolunuza devam etmelisiniz. Böylece istediğiniz performansı gösterebilirsiniz. Kısa sürede iyi bir borsa bilgisine sahip olabilirsiniz.

Borsa tecrübesi kazanmak için tercih edebileceğiniz iki yol bulunur. Birincisi deneme hesaplarıdır. İkincisi ise borsa oyunlarıdır. Bu iki hesap gerçek hesabın işleyişi, görüntüsü, fonksiyonları ve diğer unsurları ile birebirdir. Tek farkı sanal para ile yönetilmesidir. Bu da yatırımcılar için fırsattır. Çünkü sanal para olduğu için birikimlerinizi riske atmadan borsa tecrübesi kazanmış olursunuz. Piyasanın mantığını yaptığınız işlemler sayesinde daha kolay anlayabilirsiniz. (Borsa mantığı nasıl oluşturulur, öğrenmek için tıklayın.) Böylelikle püf ve dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenebilirsiniz. Buna göre işlemlerinizi yönetebilirsiniz. Beklentilerinizi karşılamak için istediğiniz araca, beklentilerinizi karşılayacak seviyelerden yatırım yapabilirsiniz. Bu konuda bilmeniz gerekenler vardır. Şimdi, bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Beklentileri karşılamak için borsada yapmanız gereken portföyünüzü bilinçli bir şekilde hedefe yönelik oluşturmaktır. Bu konuda biliyorsunuz ki herkesin beklentisi farklıdır. Kimi yüksek kazanç sağlamak için yüksek riski göze alırken kimi ise daha düşük riskle para kazanmak ister. Bu nedenle portföyünüzü hazırlarken hangi kriterleri göze almanız gerekecek belirlemelisiniz. Buna göre alım – satımda bulunmalısınız. Bu anlamda portföy yönetim danışmanlığı kapsamındaki hizmetten faydalanabilirsiniz. Yatırım enstrümanlarını nasıl yönetmeni, hangi zamanlarda hangi araçlara yatırım yapmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Böylece kayıp vermeden, düzenli olarak getiri sağlayabilirsiniz. Kaybetmeden kazanmak için borsada nasıl hareket etmeli sorusunun cevabını deneyimleriniz ve bilgileriniz sonucunda çözebilirsiniz.

Sonuç olarak, borsa bilgisi edinmek ve deneyimi kazanmak için en uygun yol aracı kurumların eğitimleridir. Bu eğitimler sayesinde temelden ileri seviyelere kadar kendinizi geliştirebilirsiniz. Borsa tecrübesi kazanarak, başarılı olmak için nasıl bir strateji ile hareket etmeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz. Böylece paranızı doğru araçlara yatırabilirsiniz. Bu sayede birikimlerinizin değerlenmesini sağlayabilirsiniz. Tüm bunlar için belli bir seviyede bilgi birikiminizin ve deneyiminizin olması gerekir. Bu konuda acele etmeden, hedefinize yönelik olarak çalışmalarda bulunmalısınız. Belli bir süre piyasayı ve yatırım araçlarını izlemelisiniz. Piyasa takibi ve analiz işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmelisiniz. Böylelikle başarılı yatırımcılar gibi kontrolü ele alabilirsiniz. Hakimiyeti sağlayarak beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder