31 Ağustos 2016 Çarşamba

Borsada Birikimler Nasıl Değerlendirilir?

Parasını borsaya yatırmak isteyen her kişinin aklında birikimlerimi nasıl değerlendireceğim sorusu bulunmaktadır. Bunun için yapılması gereken borsanın detaylı bir şekilde öğrenilmesidir. Aynı zamanda tecrübelerin kazanılmasıdır. Çünkü borsada bilgi ve tecrübeler sayesinde risk faktörleri önlenir. Avantajlı pozisyonlar yakalanarak, birikimler değerlendirilir. Bu nedenle öncelikli olarak borsa nedir sorusunun cevabını detaylı olarak bilmelisiniz. Ardından prensipli bir şekilde hareket edebilmek için tecrübe kazanmalısınız. Böylece piyasada doğru adımları atabilirsiniz. Geleceğe yönelik düşünerek paranızın değerlenmesini sağlayabilirsiniz.

Birikimlerin değerlendirilmesi için borsada doğru zamanda doğru portföyü oluşturmanız gerekiyor. Bu konuda yatırım araçlarının fiyat seyirlerini değiştiren etkileri bilmelisiniz. Borsada dalgalanmaya sebep olan faktörler nelerdir sorusunun cevabı için burayı tıklayın. Bunun için de borsa araçlarını tanımalısınız. Fiyatları neden yükseliyor ve düşüyor anlamalısınız. Böylece işlemlerinizi doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Piyasa takibi ve analizleri sayesinde gerek borsanın gerekse de enstrümanlarının fiyat hareketleri neden anlık olarak değişiyor anlayabilirsiniz. Bir süre bu oluşumu izlemelisiniz. Analizlerin yorumlarını takip etmelisiniz. Böylelikle ileri zamandaki fiyat oluşumlarını yorumlayabilir hale gelebilirsiniz. Bu sayede riskleri engelleyebilirsiniz. Paranızı doğru bir şekilde yönlendirerek beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.

Şimdi, borsada birikimler nasıl değerlendirilir sorusunun yanıtına bakalım.

Borsada birikimlerinizi değerlendirmek için seçebileceğiniz çok sayıda enstrüman vardır. Bu enstrümanların istediğinize yatırım yapabilirsiniz. Piyasanın işlem hacmi yüksek olduğu için küçük miktardaki birikimlerinizle de pozisyon oluşturabilirsiniz. Önemli olan oluşturacağınız pozisyonunun beklentilerinizi karşılayacak yönde olmasıdır. Bunu anlamak için analizlerin yardımı alabilirsiniz. Temel ve teknik analizler sayesinde fiyat seviyelerinde ne denli yükseliş ve düşüş yaşanacak belirleyebilirsiniz. Buna göre en uygun noktalardan işlemlerinizi yürütebilirsiniz.

Temel ve teknik analizler sayesinde yatırım araçlarının ileri trenddeki fiyat kırılma hareketlerini görmeniz oldukça avantajlıdır. Çünkü biliyorsunuz ki borsa fiyat varsayımları üzerine kurulu olan bir piyasadır. Doğru varsayımda bulunan her kişi piyasadan beklentilerini karşılayacak ayrılır. Bu nedenle kendinizi geliştirmelisiniz. Borsa nedir, sistemi nasıldır öğrenmelisiniz. Mantığını başarılı yatırımcılar gibi kavradığınızda piyasadan beklediğiniz etkileri elde edebilir hale gelebilirsiniz. Böylelikle birikimlerinizi değerlendirerek bütçenize güzel katkılarda bulunabilirsiniz.

Hisse senetleri, borsa endeksleri, dövizler ve emtialar borsada işlem gören araçlardır. Genellikle yatırımcıların tercihi senetlerden yana olmasına rağmen diğer enstrümanların da talebi yüksektir. Enstrümanların fiyat değişimi anlamında birbirleriyle bağlantılı olmadığı düşünülür. Fakat bu düşünce yanlıştır. Bu nedenle hangi enstrümana yatırım yapacaksanız sadece o enstrümanın özelliklerini bilmeniz yeterli değildir. Hepsinin özelliklerini ve fiyatlarını etkileyen faktörleri bilmelisiniz. Böylelikle avantajlı zamanları görebilirsiniz. Buna göre dilediğiniz zamanlarda işlemlerinizi yürüterek beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Böylelikle kazandığınız paralarla birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz.

Borsada paranıza para katmak istiyorsanız yatırım araçlarını düşük fiyat seviyelerinden alarak, fiyatları yükseldiğinde satmalısınız. Bunun için anlık düşünmemelisiniz. Her zaman için geleceğe yönelik adımlar atmalısınız. Bunun sebebi kısa vadede yapılan işlemlerin riskli olmasıdır. Bu yüzden de  zararla karşılaşma ihtimalinin daha yüksektir. Çünkü yatırım araçlarının değeri uzun vadede yükselir. Kısa vadedeki yükselişler minimum seviyededir. Genellikle de çok fazla uzun sürmemektedir. Bu nedenle işlemlerinizi geleceğe yönelik, değer kazanacak enstrümanlar üzerinden gerçekleştirmelisiniz. Böylece alım – satım arası farktan beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Piyasadan kendinize düşen payı alarak, istediğiniz getirileri elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder