6 Nisan 2016 Çarşamba

Borsa Mantığı Nasıl Oluşturulur?

İşlemlerinizi borsada kazançlı olarak gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken girişim, borsanın mantığını kavramaktır. Eğer piyasanın mantığını öğrenmezseniz, amacınızı belirleyemez ve işlemlerinizde hatalar yaparsınız. Sonucunda da elinizde bulunan paranızı kaybedebilirsiniz. Bunun olmasını elbette kimse istemez. Bu yüzden yapacağınız işlemlere önem vermeli ve borsa piyasasında dikkat etmeniz gerekenleri bilmelisiniz. Böylelikle başarılı işlemler oluşturabilir ve borsanın kazan tarafında bulunabilirsiniz.

Borsa mantığını oluşturmanız aslında oldukça basittir. Piyasanın verdiği eğitimleri kullanmanız yeterlidir. Eğitim çeşitliliğinin fazla olması ve her türlü yatırımcıya hitap etmesi ise sizinde kendinize göre bir model bulacağınız anlamına gelir. Öncelikle eğitim alabileceğiniz modeller üzerinde duralım. Sonra da dikkat etmeniz gereken faktörleri inceleriz.

Borsanın eğitimini alabileceğiniz seçeneklerden en kolayı aracı kurumların eğitim seçenekleridir, Zaten yatırımınızı borsada gerçekleştirmek için aracı kurumlara ihtiyaç duyacaksınız. İşte aracı kurumlar eğitim konusunda da size destek olurlar. Kurumların sunduğu seçenekler arasında, eğitim videoları, seminerler, kitaplar ve demo hesaplar mevcuttur. Bunlardan kendinize uygun olanı seçerek, kurumların uzman kadrolarından eğitim alabilirsiniz.



Aracı kurumların en işe yarayan eğitim türü demo hesaplardır. Çünkü demo hesaplarda öğrenirken aynı zamanda uygulamaya da geçirirsiniz. Bu yüzden borsanın mantığını kavramanız için oldukça başarılı bir seçenektir. İşlemlerinizi sanal paralar ile borsada gerçek yatırım yapıyormuş gibi gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle hem piyasanın eğitimini alır hem de tecrübe ederek mantığını rahatlıkla kavrayabilirsiniz. Ayrıca bu işlemleri internet üzerinden aracı kurumların deneme hesapları üzerinden yaptığınız için herhangi bir ücret ödemez ve kolaylıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğitim videoları, seminerler gibi seçeneklerinizde mevcuttur. Elbette ki aldığınız her farklı eğitim modeli sizin piyasaya bakış açınızı genişletir. Bu yüzden ne kadar çok eğitim alırsanız o kadar başarılı olursunuz. İnternet üzerinde bulunan seçeneklerin yanında bir de borsanın okulu mevcuttur. İsterseniz bu okulda borsayı ders niteliğinde öğrenir ve işlemlerinizi başarılı bir şekilde gerçekleştirirsiniz. Okula gidecek vaktiniz yoksa internet üzerinden aldığınız online eğitim ile demo hesapların eğitimini birleştirerek, okulda ders alıyormuş gibi işlemler yapabilirsiniz.

Borsada eğitimlerinizi tamamlarsanız, işlem seçeneklerini, borsada alım ve satım tekniklerini, fiyatları belirlemek için kullanacağınız faktörleri öğrenirsiniz. Böylelikle piyasanın mantığını kavramış olursunuz ve işlemlerinize başlayabilirsiniz. İşlemlerinize başlarken dikkat etmeniz gereken faktörleri atlamamalısınız. Bunların ilki borsanın riskleridir. Borsa riskleri nelerdir, nasıl yönetilir bilmenizin önemi yüksektir. Böylelikle kaybetme oranınızı düşürür ve daha güvenli kazançlar elde edebilirsiniz. Riskleri azaltmak için piyasanın sunduğu seçenekleri öğrenmenizde fayda vardır.

Örneğin; piyasada bulunan emir türlerini kullanarak riskleri büyük oranda azaltabilirsiniz. Birde portföy oluşturma riskler konusunda başarılıdır. Tek bir yatırım aracı yerine, çoklu bir yapıyı tercih etmeniz daha doğrudur. Çünkü teminatınızı bir araca yatırmanızın riski ile birden fazla araçta dağıtmanızın riski arasında dağ kadar fark vardır. Bölüştürülen teminat her zaman daha iyidir. Bu yüzden planlarınıza ve amaçlarınıza uygun olarak yatırım grubu oluşturur ve işlemlerinizi bu şekilde gerçekleştirirsiniz.

Son olarak dikkat etmeniz gereken seçenek ise borsaya vereceğiniz önemdir. Para kazandıracak borsa stratejileri uygulamanız, işlemlerinizde analizleri kullanmanız ve doğru fiyatlar üzerinden yatırım yapmaya çalışmak, psikolojinizi borsa yatırımına hazırlamak gibi seçenekleri de ayrıca değerlendirmelisiniz. Bu bağlamda borsayı iyi öğrendiğinizde ve dikkat edilmesi gerekenlere önem verdiğinizde işlemlerinizi başarılı olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder