28 Kasım 2015 Cumartesi

Para Kazandıracak Borsa Stratejileri

Borsada her zaman doğru bir stratejiyle ilerlemek işinizi kolaylaştıracaktır. Ama bu kesinlikle kendi oluşturduğunuz strateji olmalıdır. Bunun için de iyi bir borsa eğitimine sahip olmanız gerekiyor. Para kazanmayı kafanıza koymuşsanız bilgi ve deneyim kazanma sürecini kısa zamanda atlatırsınız. Günümüzde imkanların artmasıyla borsa hakkında birçok kaynak bulunur. İster yerli isterseniz yabancı kaynaklar aracılığıyla piyasayı en ince detayına kadar öğrenip kendi yöntemlerinizi geliştirebilirsiniz.

Borsada menkul kıymetler, emtialar, endeksler ve pariteler işlem görür. Başarılı sonuç elde etmek istiyorsanız hakkında detaylı bilgi sahibi olduğunuz araçlara yatırım yapmalısınız. Özellikle en çok tercih edilen araçlar altın ve dövizlerdir. Bunun nedeni yatırımcıların önceden beri döviz bürolarına ve kuyumcularına olan alışkanlıklarından kaynaklanmaktadır. Aynı işlemler borsada tek fiyat oluşumu ve daha avantajlı olanaklar altında gerçekleşmektedir. Var olan avantajları değerlendirebilmek içinse kendi anlayabileceğiniz yöntemleri uygulamalısınız.

Şimdi, borsada para kazandıracak stratejileri oluşturabilmeniz için dikkat etmeniz gereken hususları ele almak istiyorum:


Borsada başarılı olmak için bilgi ve deneyim kadar sahip olduğunuz yatırım psikolojisi de önemlidir. Piyasada aceleci davranarak, para kazanma hırsıyla yapılan işlemlerin büyük bir kısmının sonucu hüsrandır. Bu yüzden yatırım yaptığınızın farkında olmasınız. Borsanın yapısı birçok faktörden dolayı anlık düşüş ve yükseliş yaşamaktadır. Önemli olan da hangi zamanda fiyat trendinin ne yönde dalgalanacağını doğru tahmin etmektir. Çünkü alım - satım arası farktan kazanç elde edilir. Gelecekte değer kazanacak araçlara düşük fiyattan alım emri verilir. Fiyatı yükseldiğinde satılarak beklenti karşılanır.

Trendin yönünü bulmak için borsa analizleri devreye girer. Yatırımcılar piyasada bulunan temel ve teknik analiz yöntemlerinin yardımıyla fiyat oluşumlarını tahmin etmeye çalışır. Kazançlı çıkabilmeniz için analizlerin nasıl yapılması ve yorumlanması gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Kitaplarda ve videolarda verilen örnekler sayesinde az çok grafiklerin nasıl yorumlanması gerektiğini anlayabilirsiniz. Tam anlamıyla öğrenmek için uygulamalı olarak tecrübe kazanmanız gerekmektedir. Bunun için deneme hesapları geliştirilmiştir. Bu hesaplarda araçların güncel fiyatları üzerinden sanal para ile işlem yaparsınız. Böylece borsa alım - satım teknikleri geliştirebilir, kâr getirecek stratejiler oluşturabilirsiniz.

Sanal hesaplarda tüm teknikleri deneyebilirsiniz. Çünkü gerek olmayan para ile işlem yapıldığı için para kazansanız da kaybetseniz de cebinize ne beş kuruş girer ne de çıkar. Bu yüzden bol bol alıştırma yaparak deneyim kazanmalısınız. Borsa deneyimi nasıl kazanılır, öğrenmek için tıklayınız. Zaman geçtikçe borsa hakkında artan bilgileriniz, tecrübeleriniz yolunuza kılavuz olur. Bir müddet sonra yılların tecrübesine sahip olan borsacılar gibi kendi yöntemlerinizi geliştirebilirsiniz. Çünkü artık yatırım araçlarının fiyatlarına etki eden faktörlerin hepsini biliyor hale gelmiş olursunuz. Analiz teknikleri yardımlarıyla da hangi seviyelerde işlem yapacağınıza kolaylıkla karar verir hale gelirsiniz.

Borsada doğru strateji oluşturabilmeniz için piyasa takibini ve analizini iyi yapmanız gerekir. Bu konuda aracı kurumlarının geliştirmiş olduğu uygulamaları kullanmanızı önerebilirim. Ya da internet yer alan finans siteleri aracılığıyla da dünyada meydana gelen olayları saniyeler içinde takip edebilirsiniz. Gelişen her hangi bir olay yatırım araçlarının fiyatlarına doğrudan olumlu veya olumsuz olarak yansımaktadır. Bu durumu yorumlayabilmek, trendin yönünü tahmin edebilmek için geçmişte yaşanmış durumları baz alabilirsiniz. Böylece sonucunda yatırımcılar nasıl davranmış anlayabilirsiniz.

Dünya ülkeleri üzerinde gelişen olaylar yatırımcıların alım - satım yönünde yaptıkları işlemleri etkilemektedir. Borsada genelleme yapacak olursak araçların fiyatları arz ve talep dengesine göre değişmektedir. Bu yüzden arzı ve talebi etkileyen unsurların bilinmesi son derece önemlidir. Ekonominin durağan veya canlı olması hesaba katılarak hareket edilir. Çünkü yatırımcıların alım güçleri parasal duruma göre belirlenir. Mikro ve makroekonomik verilerin oranları istenilen yönde çıkarsa ekonomi hızla büyüme yaşar. Böylelikle doğru yapılan analizler sonucunda istenilen kâr elde edilebilir.

Sonuç olarak, para kazanmanızı sağlayacak borsa stratejileri oluşturabilmeniz için piyasanın işleyişini kavramış olmanız gerekiyor. Bilhassa yatırım araçlarının fiyatının dalgalanmasına neden olan unsurları bilmeniz son derece önemlidir. Bu sayede analizler yardımıyla fiyatın hangi noktalarda geri çekileceğini, yükseleceğini anlayabilirsiniz. En yüksek ve düşük seviyeleri belirleyebildiğiniz için beklentinizi karşılayacak noktaları belirleyerek hareket etmelisiniz. İyi bir piyasa takibi ve analizi işini son derece kolaylaştıracaktır. Günler geçtikçe artan deneyimleriniz bilgi birikimlerinizi de arttıracaktır. Böylelikle borsa piyasasında dikkat edilmesi gerekenler bilerek, riskleri önleyerek kâr elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder