27 Kasım 2015 Cuma

Borsada Ciddi Olarak Gelir Elde Edilir mi?

Paraya olan gereksinimin her geçen gün artması, insanların daha konforlu bir yaşam sürmek istemesi birikimlerin değerlendirilmesi gerektiğini düşündürür. Bu konuda hem çok fazla risk almak istenmez hem de yüksek kazanç elde edilmek istenir. Böyle bir durum borsa piyasası ile mümkün olduğu için yatırımcılar birikimlerini değerlendirmek için finans dünyasına yönelmişlerdir. İyi bir yatırım strateji oluşturanlar başarıyı yakalarken, geliş güzel kulaktan dolma bilgilerle hareket edenler sermayelerinin büyük bir kısmını kaybetmiştir. Bu yüzden, kazandıran borsa stratejileri hakkında bahsetmek istiyorum:

                              Borsada Ne Alınır, Ne Satılır? Öğrenmek için Tıklayın!

Borsalar ekonomiye kaynak yarattığı gibi ticarete konu olan varlıkları alıp satarak bütçenize ek katkı sağlamanız için imkan tanırlar. Bunu değerlendirip değerlendirememek yatırımcıların elindedir. Küçük ayrıntıları bile gözden kaçırmadan, organize olmuş koordinasyonlu olarak hareket ettiğiniz sürece birikimlerinizi ciddi miktarda değerlendirebilirsiniz. Bunun için borsa bilgi birikimine ve deneyimine sahip olmanız gerekiyor. Nasıl ki normal şartlarda başarılı olmak, parmakla gösterilmek için her konu hakkında bilgiye ve tecrübeye sahip olmak gerekiyorsa, aynı durum borsada da geçerlidir.


Kazanmaya Yardımcı Olacak Borsa Stratejileri Nasıl Oluşturulur?


Borsada strateji oluşturabilmeniz için belli bir evreyi geride bırakmış, yılların deneyimine sahip olan mertebeye ulaşmış olmanız gerekir. Bunun içinse borsa nedir, nasıl oynanır gibi bilmeniz gereken genel geçer kuralları öğrenmiş olmalısınız. Temel ve teorik kısımları yerli ve yabancı kitaplar sayesinde öğrenebileceğiniz gibi direkt aracı kurumlarının eğitimlerinden faydalanarak da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu hassas konunun üzerinde durmanız gerekir. Çünkü borsa oyun değildir. Tek bir hatada gözünüzün yaşına bakılmaz. Bu yüzden duygularınızla hareket etmeniz yersiz olacaktır.

Kısa sürede borsa deneme hesapları aracılığıyla öğrenilir. Sadece iyi bir borsa bilgisine sahip olmak her zaman kazançlı çıkacağınız anlamına gelmiyor. Önemli olan anlık dalgalanma yaşayan yatırım araçlarının fiyatları karşısında paranızı doğru yönetebilecek, risk kontrolünü sağlayabilecek tecrübeye de sahip olmanız gerekiyor. Sanal hesaplarda edinilen tecrübelerle profesyonel yatırımcılar gibi hareket etmeyi yaptığınız alıştırmalar dahilinde kolaylıkla uygulamalı olarak anlayabilirsiniz. Özellikle piyasa takibi ve fiyat analizi konusunun üzerinde durmalısınız. Çünkü borsada gelir elde edebilmeniz için doğru tahminlerde bulunarak, avantajlı pozisyonları yakalayabilir hale gelmeniz gerekiyor. Borsanın avantajları ve dezavantajları nelerdir, öğrenmek için tıklayın.

Borsa yatırımcılarının mantığı düşük fiyat seviyelerinden alım yapmaya dayanır. Amaç fiyat beklentiyi karşıladığı anda satış yaparak kâr elde etmektir. Mantiken doğru düşünce olmasına rağmen uygulanması zordur. Çünkü yatırım araçlarının fiyatları tepe ve dip noktalarındayken işlem yapmak sakıncalıdır. Bunun nedeni araçların değerlerinde anlık iniş çıkışlar yaşanmasıdır. Bu yüzden deneme hesaplarında enstrümanların fiyat hareketlerini incelemelisiniz. Analizlerini yapmalısınız. Böylece hangi aracın gelecekte değerinin artacağını öngörebilirsiniz. Zaten para kazanmak için ileri tarihte değerlenecek araçlara yatırım yapılmalıdır.

Deneyimleriniz sonucu sizde göreceksiniz ki kısa vadede al - sat işlemlerinin büyük bir kısmı hüsranla sonuçlanır. Bunun nedeni saatlik analizlerin her zaman doğru verileri göstermemesidir. Çünkü dünya ülkelerinde aniden meydana gelen olaylar verilerin değişmesine yol açar. Bu yüzden borsa takibi yapılması önemlidir. Sıkı bir piyasa takipçisi iyi bir borsa yorumcu olmak için demo her türlü yolu denemelisiniz. Deneme yanılma yöntemleri sonucunda en sonunda kendinize en uygun yatırım stratejilerini oluşturabilirsiniz.

Gelişen olaylar karşısında nasıl davranmanız gerektiği konusunda acemiliğinizi atlatana kadar uzmanların yardımına başvurabilir, aracı kurumlarının portföy yöneticiliği hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu süre zarfında hangi nedenlerden dolayı yatırım aracınızın fiyatında artış azalmalar görüldüğünü uzmanlar size açıklamaktadır. Zaten bir süre geçtikten belli bir düzeyde borsa deneyimine sahip olduktan sonra yardım almanıza da gerek kalmayacaktır. Artık kendi risk yönetiminizi yaparak, kazançlı sonuçlar elde edebilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder