20 Ekim 2016 Perşembe

Borsa Birikimleri Değerlendirmek için İyi Bir Yer mi?

Para kazanmak için son derece avantajlı olanaklar sunan borsa piyasası iyi bir aracıdır. Birikimlerini değerlendirmek isteyenlerin vazgeçemediği adres olan borsada çok sayıda enstrüman işlem görür. Dilediğiniz enstrümanlara yatırım yaparak paranızı değerlendirebilirsiniz. Bunun için piyasa hakkındaki tüm gerçekleri öğrenmelisiniz. Yatırım nasıl yapılır mantığını kavramalısınız. Çünkü borsa oyun yeri değildir ve yanlış attığınız adımlar para kaybetmenize neden olur. Bu yüzden gerekli konuları öğrenerek piyasaya giriş yapmalısınız. Böylece hak ettiğiniz getirileri elde edebilirsiniz.

Birikimleri değerlendirmek için güvenilir yer olan borsalarda yüksek miktarda kazanç elde edebilirsiniz. Bunun için değeri yükselecek araçlara yatırım yapmalısınız. Çünkü piyasada para kazanmak için yatırım enstrümanlarını düşük fiyat seviyelerinden alarak değeri yükseldiğinde satmanız gerekir. Bu sayede işlemlerinizi bilinçli seviyelerden yürütebilirsiniz. Beklentilerinizi karşılayacak miktarlarda kazanç sağlayabilirsiniz. Özellikle a grubu hisse senedine yatırım yapacaksanız piyasada bulunan açığa satış işlem özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde likit akışı yüksek ve her daim fiyat seviyeleri dalgalı yapıda olan araçlardan kar elde edebilirsiniz. Bunun sebebi açığa satışta a grubu senetlerinin değeri yükselirken de düşerken de para kazanılıyor olmasıdır.

Şimdi, birikimleri değerlendirmek için borsa uygun bir yer midir gelin hep birlikte bakalım.

Uzun vadede, geleceğinizi maddi anlamda güven altına almak istiyorsanız borsa iyi bir seçenektir. Çünkü borsada işlem gören enstrümanların değeri uzun süreçte yükselir. Bu yüzden yaşanan anlık olaylarda ufak hareketlenmeler sonucunda işlemlerinizi kapatmamalısınız. Çünkü enstrümanların fiyat seviyeleri uzun vadede daha yüksek seviyelere çıkar. Kısa vadeli değişimler genellikle düşüş yönlüdür. Bu da elde ettiğiniz kazancın seviyesini düşürürken, zararınızı yükseltir. (Borsada zarar etmemek için yapılması gerekenler nelerdir hakkında merak ettiğiniz bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.) Bu nedenle eğer ki borsadan para kazanmak istiyorsanız geleceğe yatırım yaptığınızı bilmelisiniz. İşlemlerinizi kısa vadede kapatmamanızı tavsiye ederim. Bu nedenle kısa vadede lazım olacak paralarla borsaya giriş yapmamalısınız.

Borsanın uygun yer olup olmadığını anlamak için sanal oyunları veya deneme hesaplarını kullanabilirsiniz. Geliştirilen bu uygulamalar sayesinde borsa yatırımı mantıklı mı, karlı mı sorularını cevaplandırabilirsiniz. Bunun için piyasa hakkında bilgi edinmiş ve deneyim kazanmış olmalısınız. Bunların ardından sanal paranın kontrolünü yapıp yapamadığınıza bakmalısınız. Paranızın kontrolünü yapabiliyorsanız borsa yatırımı yaparak para kazanabilirsiniz. Çünkü deneme hesapları da borsa oyunları da gerçek hesapla eş doğrultuda çalışır. Aynı fonksiyonlar kullanılır. Yatırım enstrümanların değerleri gerçek piyasa koşullarına göre güncel bir şekilde değişir. Bunun için geliştirilen hesapları kullanmanızı tavsiye ederim. Böylelikle gerçek hesap açıp açmamaya karar verebilirsiniz.

Birikimleri değerlendirmek için çok sayıda enstrümanı bünyesinde barındıran borsa piyasasında, doğru yönettiğiniz pozisyonların ardından beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Bunun için piyasa takibi nasıl yapılır, enstrümanların değerlerinde yaşanan değişmeler nasıl yorumlanır öğrenmelisiniz. Aynı zamanda zaman aralıklarını belirlemek için fiyat – zaman grafikleri nasıl okunur anlamalısınız. Analizlerden faydalanmalısınız. Gerek temel gerekse de teknik analizler sayesinde trendin eğilim yönlerini belirleyebilirsiniz. Trend yönünü belirledikten sonra iyi bir strateji ile hareket ederseniz birikimlerinizi en karlı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Böylelikle yatırımlarınızın sonucundan beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.


Sonuç olarak, yasal olan borsa piyasasında birikimlerinizi güvenilir bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunun için borsa hakkında bilgiler edinmelisiniz ve tecrübelerinizi artırmalısınız. Borsa eğitimleri ile gerekli hususları öğrenebilirsiniz. Aracı kurumların eğitimleri sayesinde püf noktalar nelerdir anlayarak hareket ederek, az miktardaki paranızı katlayabilirsiniz. Bütçenizi rahatlatacak atılmaları borsa aracılığıyla atabilirsiniz. Ama bunun için bilgi ve deneyimlerinizin oranının önemli olduğunu unutmamalısınız. Gelişi güzel işlemlerden kaçınmalısınız. Sayısal verilere ve aldığınız sinyallere göre, beklentilerinizi hesaba katarak ilerlemelisiniz. Böylece hak ettiğiniz, payınıza düşen getirilere düzenli bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder