28 Eylül 2016 Çarşamba

Borsa Yatırım Stratejileri Nasıl Geliştirilir?

Para kazanmak için borsada doğru bir strateji ile ilerlemek önemlidir. Nasıl ki hayatımızın belli safhaların istemediğimiz işlere sırf karlı diye kalkışıyorsak, bir nevi borsada da aynı durum geçerlidir. Piyasada kayıpla karşılaşma riski her daim vardır. Fakat bu risk olmadan da para kazanılamamaktadır. Bu nedenle borsa nedir, işleyişi nasıldır gibi temel soruların cevaplarını öğrenmelisiniz. Gerçek hesaba geçmeden önce bilgilerinizin ve deneyimlerinizin oranını ileri seviyelere kadar artırmalısınız. Böylece kar getirecek stratejiler oluşturabilirsiniz. Birikimlerinizi güzel miktarlarda değerlendirerek, bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.

Borsa stratejilerinin oluşturulabilmesi için yatırımcının gerçekten de iyi bir borsa eğitimi almış olması gerekir. Biliyorsunuz ki henüz ülkemizde borsa eğitimi veren okullar yoktur. Bu yetkiye sadece aracı kurumları sahiptir. Borsa piyasası ile aranızda köprü görevi üstlenen, alım – satım emirlerini yürütmekle hizmetli olan kurumların eğitimlerinden yararlanarak gerekli bilgileri püf noktalarına varana kadar öğrenebilirsiniz. Özellikle strateji geliştirmek için sanal para yüklü olan deneme hesaplarını kullanabilirsiniz. Yaptığınız deneme yanılmalar sonucunda para kazandıracak borsa stratejileri üretebilirsiniz. Böylece doğru zamanda doğru pozisyonlara girerek, beklediğiniz getirileri elde edebilirsiniz.

Şimdi, borsa yatırım stratejileri nasıl geliştirilir sorusunun cevabına hep birlikte bakalım.

Stratejik olarak borsada ilerlemek istiyorsanız sabırlı olmalısınız. Başarılı olacağınıza inanmalısınız. Motivasyonunuzu düşürmeden sanal hesaplarda alıştırma yapmalısınız. Hata yaptığınızda üzülmek yerine sevinmelisiniz. Çünkü hatalarınızı telafi ettikçe bir üst basamağa çıkarsınız. Hata yapma oranınız minimum seviyelere düşer. Elbette ki bunun için sorgulayıcı olmalısınız. Neden hata yaptığınızı anlamalısınız. Böylece bir sonraki işleminizde aynı yanlışa düşmezsiniz. İşlemlerinizi doğru stratejiler ile yönlendirebilir hale gelebilirsiniz.

Sanal borsa hesapları veya oyunları sayesinde kendinizi ciddi anlamda geliştirebilirsiniz. Bu hesapalr gerçek hesabın işleyişi, görüntüsü ve diğer fonksiyonları ile birebir aynıdır. Tek farkı kendi paranızla işlem yapmamanızdır. Para kazanamayacağınız gibi kaybetmezsiniz de. Böylelikle stres altında olmadan işlemlerinizi nasıl yürütmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Bu konuda mutlaka yardımcı hesaplarda kendinizi geliştirecek pratikliği kazanmalısınız. Alım – satımlarda bulunarak yatırım enstrümanlarını tanımalısınız. Enstrümanların değerlerine etki eden, dalgalanmasına sebep olan unsurları öğrenmelisiniz. Böylece doğru zamanda doğru işlemleri yapabilir hale gelebilirsiniz.

Kazandıracak borsa stratejileri denildiğinde akla ilk olarak kademeli alım – satım yöntemleri gelir. Bu yöntemde yatırımcılar işlemlerinde paralarının hepsi ile işlem yapmak yerine farklı fiyat seviyelerinden alım – satım yaparlar. Böylelikle parça parça oluşturulan pozisyonlardan daha yüksek getiriler elde edilebilir. Çünkü biliyorsunuz ki borsada fiyatlar anlık olarak dalgalanır. Para kazanmak için alım ve satım arasında fark bulunması gerektiği için portföyünüze ekleyeceğiniz enstrümanın değeri satış fiyatından daha düşük seviyelerde olması gerekir. Böylece beklentiler karşılanır. Birikimler değerlendirilerek, hedeflere ulaşılır. Bu kapsamda birçok uygulayabileceğiniz yöntem olmasına rağmen kendi taktiklerinizi geliştirmeniz önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Borsada Ne Alınır, Ne Satılır?

Yatırımcıların kullandığı stratejiler genellikle birbirinden farklıdır. Çünkü kişiler işlemlerini farklı vade aralıklarında aynı olmayan fiyat seviyeleri üzerinden yürütür. Bu nedenle de kullanılan yöntemler de farklılık gösterir. Zaten kişilerin bakış açısı farklıdır. Bu yüzden herkes aynı yöntemi kullanarak başarılı olamamaktadır. Deneme hesapları da bunun için geliştirilmiştir. Yatırımcıların kendilerini tanımaları ve kazandıracak stratejileri geliştirmeleri için hizmete sunulan hesaplar iyi bir fırsattır. Bu fırsattan yararlanarak borsa yatırımın sırlarını çözebilirsiniz. Birikimlerinizi değerlendirerek ciddi anlamda kazançlar elde edebilirsiniz.

Sonuç olarak, borsa yatırım stratejisi geliştirmek için öncelikle temel ve teorik bilgilerinizin sağlam olması gerekiyor. Ardından sanal hesaplarda alıştırma yaparak, deneme yanılma yöntemi ile kendi stratejilerinizi geliştirebilirsiniz. Çünkü edilen bilgiler, kazanılan tecrübeler sonucunda kişi nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlar. Bu anlamda borsa yatırımcılarının düştüğü hataya düşmemelisiniz. Kazanç sağlamak için başarılı yatırımcıların stratejilerini araştırmaya yönelmemelisiniz. Direkt olarak kendi prensipleriniz doğrultusunda, hedeflerinize yönelik olarak hareket etmelisiniz. Böylece düşlediğiniz kazançları elde ederek, bütçenize katkılarda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder