27 Eylül 2016 Salı

Borsada Başarılı Olmak için Hangi Eğitimleri Almalıyım?

Borsada başarılı olmanın sırrı elbette ki iyi bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olmaktan geçer. Bu nedenle piyasa hakkında detaylı bilgileri öğrenmenizi sağlayacak tüm eğitim faaliyetlerinden yararlanmalısınız. Bu konuda en yararlı yol deneme hesaplarıdır. Ama şunu da bilmelisiniz ki sadece deneyim ile de başarılı olmanız zordur. Bilgi birikimleri ve deneyimlerin oranı eşit seviyede olmalıdır. Bu sayede beklediğiniz performansı gösterebilirsiniz. Böylece borsadan para kazanarak, evinizi geçindirebilir hale gelebilirsiniz.

Eğitimler sayesinde borsayı kapsamlı olarak öğrenebilirsiniz. Kazançlı yatırımın sırrını çözerek, birikimlerinizi kolaylıkla değerlendirebilirsiniz. Bunun için odak noktanız borsa olmalıdır. Gerek haberler gerekse de ekonomi ve finans alanında yazılmış, çizilmiş tüm bilgilerin takibi yapmalısınız. Çünkü borsada para kazanmak için yatırım araçlarının değerlerinde yaşanacak olan dalgalanmaların doğru bir şekilde tahmin edilmesi gerekiyor. Bu nedenle iyi bir bilgi birikimine sahip olmanız şarttır. Bunu da gerekli eğitim faaliyetlerinden faydalanarak öğrenebilirsiniz. Sanal hesaplar veya borsa oyunlarında alıştırma yaparak, tecrübe kazanabilirsiniz. Böylece başarılı yatırımcıların seviyesine yükselebilirsiniz. Paranızı kontrollü bir şekilde yöneterek, başarı sağlayabilirsiniz.

Şimdi, borsada başarılı olmak için alınması gereken eğitimler nelerdir gelin hep birlikte bakalım.

Temel ve teorik anlamda bilgi edinebileceğiniz borsa eğitimleri; kaleme alınan kitaplar, hazırlanan videolar ve seminer hizmetlerinden oluşur. Bunlar gerek ücretli gerek ücretsiz bir şekilde yatırımcıya internet üzerinden aracı kurumları tarafından sunulur. Bu anlamda para verip vermeyeceğinize değil, tamamen size sağlayacağı yarara bakmalısınız. Araştırmalarda bulunarak uzman, dinamik kadroya sahip olan kurumların faaliyetlerinden faydalanmalısınız. Böylece alt yapınızı sağlam oluşturacağınız gibi kısa sürede başarılı yatırımcılar gibi ileri seviyede bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. (Borsa bilgisi edinmek ve deneyimi kazanmak için ne yapmalı sorusunun cevabını buradan öğrenebilirsiniz.) Bu bağlamda işlemlerinizi beklentileriniz yönünde yürütebilirsiniz. Hedeflediğiniz miktarda kazançlar elde edebilirsiniz.

Borsa kitaplarında a’dan z’ye piyasa hakkında bilmeniz gereken temelden başlayan ileri seviyeye kadar giden bilgileri öğrenebilirsiniz. Bu anlamda hiçbir yeri önemsiz görmemelisiniz. Önemli gördüğünüz yerlerin altını çizmelisiniz. Hatta yatırımcı günlüğü oluşturarak not almalısınız. Böylece takıldığınız yerlere dönüp bakabilirsiniz. Kitaplar gibi, eğitim videoları da yatırımcılar için oldukça önemlidir. Çünkü videolarda örnekler verilir. Bu örnekler sayesinde borsa piyasasının işleyişi daha kolay kavranır. Bu nedenle kitapları ve videoları önemsiz olarak görmemelisiniz. Edindiğiniz bilgilerin pratiğini yapmak için bir yandan demo hesaplarda alıştırma yapmalısınız. Deneme yanılmalar sonucunda borsanın mantığını kolaylıkla kavrayabilirsiniz. Böylelikle doğru zamanda doğru yatırımlarda bulunabilirsiniz.

Eğitim seminerleri ise yatırımcıların eksik olduğu, aklına yatmayan soruların uzmanlara sorulmasını sağlayan bir hizmettir. Bu hizmetten faydalanarak hem aklınızdaki soru işaretlerinin gitmesini sağlarsınız hem de diğer yatırımcıların sormuş olduğu sorularla borsayı kafanızda kaba taslak şekillendirebilirsiniz. Hangi enstrümanlara, hangi vakitlerde, hangi fiyat aralıklarında işlem yapmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Bu nedenle tüm konulara katılmanızı tavsiye ederim. Özellikle bazı yatırımcıların yapmış olduğu hataya düşmemelisiniz. Şöyle ki tüm konuları öğrendim diyerek direkt gerçek hesaba geçmek yanlıştır. Bu eğitimleri aldıktan sonra kendinizi deneme hesaplarında test etmelisiniz. Sanal paranın kontrolünü sağlayıp sağlamadığınızı görmelisiniz. Bunların ardından gerçek hesaba geçip geçmemeye karar vermelisiniz.


Sanal borsa hesapları veya oyunları gerçek hesapla aynıdır. Yatırım araçlarının değerinde yaşanan güncel değişmeler, gerçek piyasa koşulları altında yapmış olduğunuz işlemler sayesinde borsada başarılı olup olmayacağınızı kolaylıkla anlayabilirsiniz. Elbette ki buna belli bir bilgi birikimine ve deneyimine sahip olduktan karar vermelisiniz. Belli bir süre geçtikten sonra kolaylıkla bu kararı verebilirsiniz. Böylece borsada istediğiniz verimi yakalayıp yakalamayacağınızı uygulamalı olarak görebilirsiniz. Bunun için mutlaka tüm faaliyetleri değerlendirmelisiniz. Sadece aracı kurumların sunmuş olduğu imkanları değil, diğer yöntemleri de denemelisiniz. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi artırmalısınız. Böylece piyasaya etkili adımlar atabilir, birikimlerinizi ciddi miktarlarda değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder