27 Eylül 2016 Salı

Hisse Senedi İşlemleri ile Borsada Para Kazanılır mı?

Hisse senetleri borsa piyasasının kurulmasının sağlayan enstrümanlardır. Bu nedenle de talepleri oldukça yüksektir. Çünkü hisseler sayesinde ciddi anlamda getiriler elde etmek mümkündür. Bunun sebebi uzun vadede yüksek miktarda değer kazanmalarıdır. Böylelikle alım – satım arasındaki farktan getiri sağlayabileceğiniz gibi sabit olmayan kar payı dağıtımlarından da faydalanabilirsiniz. Hatta bu konuda bazı yatırımcıların sırf temettü dağıtımlarından faydalanmak için kar payı zamanlarında senetlere yöneldiğini söyleyebilirim. Ama bunun için elbette ki para kazandıracak senedin seçilmesi önemlidir. Bu konuda bilmeniz gereken önemli hususları paylaşmak istiyorum.

Borsada işlem gören senetlerden elbette ki para kazanabilirsiniz. Bunun için hisse senedi nedir, türleri, özellikleri nelerdir gibi temel konuları bilmenizin yanı sıra piyasa hakkında öğrenmeniz gereken hususlarda vardır. Çünkü biliyorsunuz ki borsada fiyat varsayımlarına göre işlem yapılır. Dolayısıyla doğru varsayımlarda bulunamadığınız zarar edersiniz. Bu nedenle kazanç sağlamak için borsa nedir ayrıntılı bir şekilde öğrenmelisiniz. Bunu en iyi aracı kurumların sunmuş olduğu nitelikli eğitimler aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Bunların dışında kalan alternatif faaliyetler sayesinde de bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu yüzden tüm faaliyetlerden faydalanmalısınız. Yeni bilgiler edinmelisiniz. Bilgi birikimlerinizin oranını artırmalısınız. Böylece yolunuzu aydınlatabilirsiniz.

Peki, hisse senedi işlemleri ile borsada para kazanılır mı, kazanç sağlamak için ne yapmalı merak edilen soruları gelin hep birlikte cevaplandıralım.

Borsada Hisse Senetlerinden Para Kazanılır mı?


Menkul kıymet olarak anılan hisse senetlerinden borsada para kazanabilirsiniz. Bunun için ilk önce temel konuları öğrenmelisiniz. Ardından alıştırma yapacağınız deneme hesaplarını kullanarak tecrübe kazanmalısınız. Deneme yanılma yöntemleri ile hisse senetlerinin değerlerinde yaşanacak olan değişimleri öngörebilir hale gelmelisiniz. Bunun için piyasa takip programlarından ve işlem platformunda bulunan analiz tekniklerinden faydalanmalısınız. Borsada fiyatların neye göre değiştiğini piyasa takipleri ve analizleri sonucunda tahmin edebilir hale gelebilirsiniz. Bu nedenle muhakkak bu konuları öğrenerek gerçek hesaba geçiş yapmanızı öneririm.

İlginizi Çekebilir: Kazançlı Hisse Senedi İşlemleri Nasıl ve Nerede Yapılır?

Deneme hesapları sadece yatırımın sırrını çözmenizi değil, piyasanın işleyişini anlamanızı da 
kolaylaştırır. Çünkü bu hesaplar gerçek hesaplar ile aynıdır. Tek farkı gerçek olmayan para ile işlemlerin yapılmasıdır. Bunun sebebi deneme hesapların sanal para yüklü olmasıdır. Bu sayede kendi birikimlerinizi riske etmezsiniz. Yaptığınız işlemlerin sonucu olumsuz çıksa dahi zarar etmezsiniz. Aynı durum gerçek hesaplar için geçerli değildir. Bu nedenle gerçek hesapta göze alamayacağınız riskleri deneme hesaplarında yapmanızı önermiyorum. Bunun sebebi gerçek hesaba geçtiğinizde aynı yanlışa düşme ihtimalinizdir. Çünkü insan hırslarına yenik düşebiliyor. Borsa gerçekten de kişinin psikolojisini alt üst edebiliyor. Bu yüzden başarılı yatırımcıların seviyesine gelene kadar eğitim faaliyetlerinden faydalanmalısınız. Kendinizi hazır hissettiğinizde, borsa hesabı açtırmalısınız.

Borsada İşlem Gören Senetlerden Kazanç Sağlamak için Ne Yapmalı?


Birikimlerinizi borsa aracılığıyla değerlendirmek istiyorsanız mutlaka piyasayı iyi tanımalısınız. Vaktinizin büyük bir kısmını borsaya harcamalısınız. Eğitim paketlerinden yararlanarak, bilgi ve deneyimlerinizin düzeyini artırmalısınız. Çünkü piyasada rastgele yapılan işlemler ile zarar etmeniz yüksek ihtimaldir. Bu nedenle doğru zamanda doğru işlemi yapabilmeniz için alt yapınızın sağlam olması şarttır. Bu anlamda da aracı kurumların eğitimleri son derece faydalı olacaktır. Gerek bilgi, deneyim gerekse de psikolojik anlamda her türlü desteği alabileceğiniz eğitimlerle başarılı yatırımcılar gibi düşünebilir hale gelebilirsiniz. Böylelikle birikimlerinizi ciddi anlamda değerlendirebilirsiniz.

Sonuç olarak, hisse senetlerinden kazanç sağlamak için borsayı seçen kişilerin bilmesi ve dikkat etmesi gereken hususları ele aldım. Bu kıstaslar son derece önemlidir. Eğer birikimlerinizi hisse senetleri üzerinden değerlendirmek istiyorsanız mutlaka temel konulardan başlayarak, ileri seviyeye kadar bilgilerinizi artırmalısınız. Hisse senedi alıp, satarken neler bilinmelidir, nelere dikkat edilmelidir gibi hususları öğrenmelisiniz. Böylece beklentilerinizi karşılayacak seviyede işlemlerinizi yürütebilirsiniz. Gerek temettü gerekse de alım – satım arası farktan yüksek miktarda getiriler elde edebilirsiniz. Bütçenize sağlamış olduğunuz katkılarla maddi anlamda refaha erebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder