15 Temmuz 2016 Cuma

Borsada Yatırım Yapacak Kişiler Kimlerdir?

Borsanın kazandıran özelliğini gören herkes, birikimlerini piyasada değerlendirmek ister. Fakat bu değerlendirmelerde önemli olan borsada işlemlerinizi yaparken nasıl hareket ettiğinizdir. Çünkü borsada yatırım yapan kişiler bu yönüyle ikiye ayrılır diyebiliriz. Başarılı ve başarısız yatırımcılar olarak ayırdığımız bu kişilerin belli ortak özellikleri vardır. Başarısız yatırımcılar borsaya önem vermeyen girmiş olmak için giren ya da ondan bundan tüyo olarak hareket eden yatırımcılardır. Durum böyle olunca da işlemlerde de kazanma şansları düşer ve yatırımlarını yaparken yanlış karar alırlar. Sonucunda da kayıplar yaşarlar. Borsada kazanmanızı sağlayacak ipuçları hakkında bilgi almak için tıklayın!

Başarılı yatırımcılar ise işlemlerine, her adımlarına, aldıkları kararlara önem verirler. Kulaktan dolma değil kendileri araştırarak yatırım kararlarını alırlar. Yatırımlarında ne yapmaları gerekiyorsa onu gerçekleştirirler ve işlemlerinde her ayrıntıya dikkat ederler. Böylelikle başarısız olma durumlarını minimum seviyelere çekerler. Riskleri de azaltmayı bildiklerinden işlemlerde başarılı olurlar. Peki, bu başarılı ve başarısız yatırımları yapanlar kimlerdir sorusunun cevabı için devam edelim.

Borsada İşlem Yapabilecekler


Yatırım piyasalarına baktığınızda birçok insanın içerisinde bir şeyler yaptığını görürsünüz. Zaten durum da böyledir. Yani piyasalar için herhangi bir sınırlama yoktur. Herhangi bir diploma ya da zorunlu eğitim istememektedir. Borsanın ve diğer yatırım piyasalarının tek şartı 18 yaş üstü olmasıdır. !8 yaşında olan ya da geçmiş olan herkes borsada dilediği gibi yatırım yapabilir. Yani herhangi bir zorunlu eğitimi, mesleği ya da cinsiyeti yoktur. İster ev hanımı olun, ister doktor, ister pilot, isterseniz işsiz. Fark etmeksizin herkes yatırımlarını gerçekleştirebilir. Tabi, borsada yatırımcı olmanız için paranız olması gereklidir. Yani bu miktarın önemi yoktur.

İster küçük ister büyük, fark etmeksizin bir paranız olması yeterlidir. Burada da durumu piyasadan öte aracı kurumlar belirliyor. Aracı kurumlar bu konuda bir alt limit belirleyebiliyor. Bu sebepten aracı kurumları seçerken bu noktaya dikkat etmekte fayda vardır. Aracı kurumlarla ilgili dikkat etmeniz gereken diğer bir durum ise yasallığıdır. Yani yasal bir kurumla çalışmanız ve işlemlerinizi güven içerisinde gerçekleştirmeniz önemlidir. Böylelikle borsa yatırımı yaparken daha avantajlı olursunuz.

Borsada aracı kurum olmadan işlem yapılır mı hakkında bilgi almak için tıklayın!

Borsada İşlem Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler


Borsada yatırım yapan insanların kazançlarını oluştururken dikkat etmesi gerekenler mevcuttur. Bu konularda kendilerine eğitim verir ve önem gösterirlerse yatırımları daha avantajlı olabilir. İşlem yapacak kişiler için herhangi bir sınırlama yokken, dikkat edilmesi gereken konular önemlidir. Durum böyle olunca bunları incelemekte ve önem vermekte fayda vardır. Bunların en başında da piyasanın bilgisi gelir. Borsa piyasasını araştırmak ve öğrenmek çok önemlidir. Her yatırımcı bunu gerçekleştirmelidir. Yoksa piyasa bilgisizliğinden başarısız olunabilir. Bu yüzden borsa nedir, nasıl öğrenilir, neler yapılır şeklinde araştırmalar oldukça önemlidir.

Ayrıca borsa riskli bir yapıdır. Zaten risk olmasa kazanan ya da kaybeden kavramı olmazdır. Herkes kazanırdı. Bu yüzden risklere de dikkat etmek gereklidir. Borsa riskleri nelerdir, borsa riskli midir şeklindeki bir bilgilendirmeyle ve uygulamayla işlemlerinizi rahat rahat gerçekleştirebilirsiniz. Risklerin üstesinden gelmeyi başarabildiğiniz sürece de kazançlarınız sizinle olacaktır. İşte bu yüzden borsanın riskleri önemli diyoruz. Borsanın risklerinin üzerinde her ne kadar baskı kurabilir ve kontrol edebilirseniz, bir o kadar başarılı olursunuz.

Borsada dikkat etmeniz gereken durumlardan bir diğeri de yatırım araçlarıdır. Paranızın durumuna ve boyutuna göre seçmelisiniz. Borsada her boyutta yatırımcıya göre işlem yapabileceği araç vardır. Bu araçlarla işlemlerinizi yaparken, fiyatlarının neler olduğu çok önemlidir. Bu yüzdende fiyatlarını etkileyen tüm olayları tek tek incelemelisiniz. Böylelikle yaptığınız araştırmalar sonucunda analizleri de kullanarak, borsa yatırımlarınızı doğru bir şekilde yaparsınız. Böylelikle kazançlı yatırımların da önünü açabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder