15 Temmuz 2016 Cuma

İyi Bir Borsacı Olmak Neyi Gerektirir?

Herkes borsada işlem yapabilir fakat herkes iyi bir borsacı olmaz. Bu durum maalesef böyledir. Ama şunu da belirtmekte fayda görüyorum; iyi borsacı olmak herkesin kendi elindedir. Yani borsada yaptığınız işlemler ile nasıl hareket ettiğinize göre değişir. Çünkü borsa öyle işlemlerin gelişigüzel yapıldığı, herhangi bir gayret çaba göstermeden ilerlendiği bir piyasa değildir. Zaten borsada işlem yapanlara baktığınızda, her biri başarılı değildir. Bu sebepten çevrenizde duyduğunuz borsada kaybetmiş ya da batmış sözleri vardır. İşte borsada işlemlerini onlar gibi gerçekleştiren hemen hemen herkes kaybetmektedir.

Borsada kaybeden ve kazanan yatırımcılara bakıldığında her birinin ortak özellikleri vardır. Kaybeden yatırımcılar; işlemlerini yaparken piyasaya, araştırmaya, yatırım araçlarına çok önem vermezler. Analiz yöntemlerini bilmezler ya da gerektiği gibi kullanmazlar. Borsa temel analizleri nedir, nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın! Genelde de kulaktan dolma kolay bilgiler ile işlemlerini gerçekleştirirler. Hak verirsiniz ki bu şekilde yatırımcıların başarılı olması mümkün değildir. İyi ve başarılı borsacılar ise bazı konuları eksiksiz yaparlar. İşte bu yüzden kazançları da daimi olmaktadır. Bu yüzden iyi borsacı olmak için bazı şeyleri yapmanız gereklidir. Bu durumda bu gereklilikleri incelemekte fayda vardır.

Piyasanın Ayrıntılı Araştırmasını Yapmak


Borsanın en önemli gerekliliklerinden biri piyasa hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Bu yüzden borsanın iyi bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Bu araştırmalar sonucunda da borsayı iyi bir şekilde tanırsınız. İşlemlerin nasıl yapıldığını, nasıl kazançlar elde edildiğini, nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilirsiniz. Borsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmelidir hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın! Başarısız borsacılar, işlemlerini yapmak için araştırmaya gerek duymuyorlar. Borsaya doğrudan giriş yaparak, ne gerektiği konusunda hiçbir fikir sahibi olmuyorlar. Durum böyle olunca da yatırımlarında kaybediyorlar. İyi borsacılar ise işlemlerinde neyi nasıl yapacakları konusunda araştırmalarını doğru yaparak, hata yapma risklerini azaltırlar. Bunun yanında diğer gereklilikleri de yerine getirerek başarılı yatırımların önünü açarsınız.

Piyasayı İyi Bir Şekilde Öğrenmek


Borsada iyi yatırımcı olmanın diğer bir yolu da eğitimlerdir. Borsayı öğrenmeden işlem yapmak çok yanlıştır. Ülkemizde ise bu konuda ki istek çok düşüktür. Zaten bu yüzden genelde çevrede duyulanlar hep kaybedenlerdir. Çünkü eğitim almak yerine doğrudan giriş yaparak öğrenmek ülkemizde yaygın davranıştır. İşte bu durum da çok yanlıştır. Bu yüzden borsa hakkında eğitimler çok önemlidir. Eğitim seçenekleri ise çok fazladır. Bu sebeple kolayca piyasayı öğrenebilirsiniz. Risklerini bilir ve nasıl kurtulacağınız konusunda fikir sahibi olursunuz. "Borsa riskleri nelerdir, borsa riskli midir? "şeklinde araştırmalar yapmalısınız. Sadece birazcık kendinize vakit ayırmanız ve emek vermeniz gerekmektedir. Eğer bunu gerçekleştirirseniz, işte o zaman başarılı olmanın diğer bir adımını da atmış olursunuz. Böylelikle borsada işlemlerin nasıl olacağını, analiz yöntemlerini ve daha birçok konuda eğitimlerinizi tamamlarsınız. Böylelikle kaybetme şansınızı oldukça aşağılara çekmiş olursunuz.

Borsa Analizlerini Atlamamak


Borsada yatırım yaparken en önemli ayrıntı analizlerdir. Eğer analizlerinizi gerçekleştirmez ve gelişigüzel yorumlar yaparsanız, kaybetmeniz muhtemeldir. Bu yüzden analiz yöntemlerini iyi öğrenmelisiniz. Bunun için de borsa eğitimlerine önem vermelisiniz. Böylelikle analizleri kullanarak borsanın anlık değişen fiyatlarını daha rahat tahmin edebilirsiniz. Çünkü borsa tahminler üzerine işler. Yani gelecekte oluşacak fiyatı tahmin eder, ona göre yatırım kararı alırsınız. Ya da pozisyonlarınızı belirlersiniz. Bu sebeple hem temel hem de teknik analizi öğrenmeniz gereklidir. Böylelikle yatırım kararınızı alırken, işlemlerinizi daha doğru ve oluşacak fiyata yakın yaparsınız. Bu durumda kazanmanıza yardımcı olur. Böylelikle iyi bir borsacı olabilirsiniz.

Borsada teknik analiz nedir, nasıl yapılır hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın!


Yatırım Araçları Hakkında Derin Bilgilere Sahip Olmak


Borsada önemli olan diğer bir nokta da yatırım yapacağınız araçlardır. Eğer işlem araçlarınız hakkında bilgi sahibi olmazsanız, fiyatlarının nelerden etkileneceğini bilmezsiniz. Böylelikle etki alanları hakkında fikir sahibi olursunuz ve işlemlerinizi ona göre gerçekleştirirsiniz. Yatırım araçlarını iyi araştırmanız ve fiyatlarını nelerin etkilediğini bilmeniz önemlidir. Böylelikle analizlerde kullanacağınız verileri de sağlamış olursunuz. Bu sebeple yatırım yapacağınız aracı iyi tanımalısınız. Böylelikle işlemlerinizi daha doğru yapar ve başarılı yatırımcılardan olabilirsiniz.

Sonuç olarak; iyi bir yatırımcı olmak için borsayı iyi bilmeli ve analiz yöntemlerini doğru kullanabilmelisiniz. Bu sayede işlemlerinizde kazançlarınızı elde edebilir ve sizde elinizde bulunan birikimlerinizi yüksek miktarlara çıkarabilirsiniz. Fakat herhangi bir şey yapmadan, kulaktan dolma bilgilerle başarı sağlamanız çok zordur.

2 yorum :

  1. 2012 yilindan beri borsada yatirim yapmaktayim. Ogrendigim en onemli iki sey, 1- bakmak ile gormek ayri seylerdir. Herkes bakar, bazilari gorur. Veri analizinden bahsediyorum. Surekli analiz yapin, verileri surekli inceleyin. 2- seans sirasinda hicbir karar almayin, ne alim ne satim. Kararlarinizi birgun onceden calisarak alin, seans icinde degistirmeyin.

    YanıtlaSil
  2. 2012 yilindan beri borsada yatirim yapmaktayim. Ogrendigim en onemli iki sey, 1- bakmak ile gormek ayri seylerdir. Herkes bakar, bazilari gorur. Veri analizinden bahsediyorum. Surekli analiz yapin, verileri surekli inceleyin. 2- seans sirasinda hicbir karar almayin, ne alim ne satim. Kararlarinizi birgun onceden calisarak alin, seans icinde degistirmeyin.

    YanıtlaSil