31 Ağustos 2016 Çarşamba

Borsada Beklentilerimi Karşılamak için Ne Yapmalıyım?

Borsa piyasası birçok insanın hayallerini süsler. Piyasaya giriş yaparak, yüksek miktarda para kazanılacağı hayalleri kurduran borsada beklentileri karşılayanlar olduğu gibi tam aksine birikimlerini kaybedenler de vardır. Başarılı yatırımcıların olması bu konuda herkesin beklentilerini karşılayabileceğini ifade etmektedir. Peki, bunun için ne yapmalı, piyasada nasıl hareket etmeli diye soruyorsanız doğru adreste olduğunuzu bilmenizi isterim. Çünkü bu hususta bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenleri paylaşmak istiyorum. Böylelikle kazançlı yatırımın sırlarını öğrenebilirsiniz. 

Beklentilerinizi karşılamak için nasıl hareket etmeniz gerektiğine karar verebilirsiniz. Yüzlerce kişinin umudu olan borsalarda birikimlerinizi değerlendirmek için mutlaka ama mutlaka piyasayı ayrıntılarıyla öğrenmelisiniz. (Konu hakkında detaylara bu yazıdan ulaşabilirsiniz.) Yıllarını borsaya vermişi kişilerin seviyesine ulaşmalısınız. Bunun için acele etmemelisiniz. Sindire sindire başarıya ulaşmalısınız. Çünkü birden başarıya ulaştığınızda, önemli olan faktörleri görmezden gelebilirsiniz. Bu nedenle aracı kurumların eğitimlerinden faydalanmanızı tavsiye ederim. Eğitimler sayesinde temel konulardan ileri seviyelere kadar borsa hakkındaki püf noktalara ulaşabilirsiniz. Geliştirilen deneme hesapları sayesinde başarılı yatırımcılar gibi tecrübeye sahip olabilirsiniz. Böylece başarılı olmak için izlemeniz gereken yolları belirleyebilirsiniz. Buna göre hareket ederek başarıya ulaşabilirsiniz.

Şimdi, borsada beklentilerimi karşılamak için ne yapmalıyım sorusunun cevabı nedir gelin hep birlikte cevaplandıralım.

Beklentileri borsa aracılığıyla karşılamak için piyasa hakkında bilgi ve deneyime sahip olmanız gerektiği gibi kendinizi yatırım psikolojisine hazırlamalısınız. Çünkü yatırım yapmak hatta bu kararı almak sanıldığı kadar kolay değildir. Emek harcayarak kazanılan paranın kaybedilme ihtimalinin olması kişilerin stres olmasını, yanlış işlemlerde bulunmasına neden olur. Bu nedenle psikolojik anlamda rahat olmalısınız. Çünkü rahatsız olduğunuzda en basit konuyu bile anlayamayabilirsiniz. Küçük hatalar yaparak, birikimlerinizi kaybedebilirsiniz. Bu nedenle kendi sistemlerini geliştirmelisiniz ve bir başkasının düşüncelerini önemsememelisiniz. Çünkü herkesin bakış açısı farklıdır ve çoğu zaman sizi yanlış yola sürükler.

Borsada kayıpla karşılaşmamak, beklediğiniz verimi elde edebilmeniz için yapmanız gerekenler vardır. Bunlardan en önemlisi piyasa hakkında bilgilerin tam olmasıdır ve belli bir seviyenin üzerinde deneyim kazanılmış olmasıdır. Çünkü bilgileriniz tam olmadığında yolunuz aydınlanmayacaktır. Dolayısıyla işlemlerinizi rastgele yürütmek durumunda kalacaksınız. Aynı şekilde tecrübeli olmadığınızda da riskleri önleyemezsiniz. Bu nedenle başarılı yatırımcılar gibi deneme hesaplarında alıştırma yaparak, sistemi çözmelisiniz. Böylelikle avantajlı alım – satım zamanlarını belirleyebilirsiniz. Fiyatlara olan bakış açılarınızın gelişmesini sağlayarak hangi zamanlarda hangi fiyat seviyelerinden yatırım yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Bu sayede ciddi anlamda getiriler sağlayabilirsiniz.


Finans piyasaları içinde bulunan borsalarda yatırım yapmaya karar vermişseniz aracı kurumlarının eğitimlerinden ve diğer imkanlardan faydalanarak kendinizi geliştirmeniz önemli bir konudur. Çünkü gelişi güzel işlemlerle başarılı olmak zordur. Bu nedenle yatırımlarınızı rastgele veya içinizden gelen bir hisle değil tamamen sayısal verilere dayanarak yapmalısınız. Bunun için de piyasa takibi ve analizleri yapmanızda fayda vardır. Çünkü takipler ve analizler sonucunda enstrümanların değerlerinde yaşanacak olan kırılmalar belirlenir. Fiyat seviyeleri hangi noktalara kadar yükselecek ve düşecek öngörülebilir. Buna göre de doğru noktalardan yatırımlar gerçekleştirilebilir. Böylelikle beklentiler karşılanarak, istenilen verim elde edilebilir.

Son olarak, borsada beklentinin karşılanması için portföyünüzü doğru bir biçimde oluşturmanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum. Çünkü her yatırım aracının değeri bazı zamanlarda yükselir ve düşer. Önemli olan da bu zamanların belirlenebilmesidir. Fiyat seviyelerinin hangi noktalara karşılık geleceğinin tahmin edilebilmesidir. Bu sayede yatırımlar daha keyifli ve bilinçli şekillerde sürdürülebilir. Böylelikle beklentilerin karşılanması için uygun görülen seviyelerden alım – satımlarda bulunulabilir. Bu konuda kesinlikle iyi bir borsa bilgisine ve deneyimine sahip olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bunları hallettikten sonra piyasanın mantığını çözebilirsiniz. Böylece mantığına göre hareket ederek, kendinize düşen payı alabilirsiniz. Bütçenizin artmasını sağlayabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Dragon Quest 11 throws every kind of rules into the air and drops one of the notoriously tough aspect quests in JRPG history on your lap. As with craps, 우리카지노 roulette is a well-liked on line casino sport due to the wealthy number of bets that can be be} made. The picture above reveals the roulette desk and signifies variety of the} bets we are going to study.

    YanıtlaSil