3 Ocak 2017 Salı

Küçük Miktardaki Birikimimi Borsada Değerlendirebilir miyim?

Borsaya ne kadar girilir sorusunun cevabı kadar özellikle küçük miktara sahip olan yatırımcılar tarafından paramı değerlendirebilir miyim sualinin cevabını merak eder. Çünkü çoğu kişi yüklü miktarda birikime sahip değildir. Gelir düzeyi eşit olmadığı için yatırım yapılan miktarlarda da değişiklikler söz konusudur. Borsada arz talep mantığıyla fiyatlar değiştiğinden; işlemlerini yüksek miktarda gerçekleştirenlerin olmasıyla dar bütçeye sahip olan kişiler “ya birikimlerimi kaybedersem” korkusu yaşar. Bu nedenle de ya piyasaya girmekten kaçınırlar ya da negatif düşünce yüzünden gerçekten zarar ederler.

Piyasada para kazanmak istiyorsanız kendinize güvenmelisiniz ve borsa nedir detaylı bir şekilde öğrenmelisiniz. Böylece doğru uyguladığınız stratejiler sonucunda birikimlerinizi değerlendirebileceğinizi anlayabilirsiniz. Borsada spekülasyon ve manipülasyon yapılabilmektedir. Bu nedenle yatırımlarda kaybetme riski yüksektir. Onun dışında piyasa hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olan her kişi gerekli hususları dikkate alarak başarıya ulaşabilir. Bilgi ve deneyim düzeyinin ileri seviyeye ulaşması sonucunda spekülasyon ve manipülasyon riskleri kolaylıkla ön görülebilir. Böylece riskler engellenerek, birikimler değerlendirilir.

Borsada spekülasyon yasaldır. Çünkü piyasanın likit akışını düzenler. İşlem hacminin artması sonucuyla da güzel miktarda getiriler elde edilir. Elbette ki spekülatif hareketleri doğru yorumlamak şarttır. Bunun için borsa nedir, neden dalgalanır sorusunun cevabını öğrenmelisiniz. Spekülasyon yasal olmasına rağmen manipülasyon değildir. Cezai sorumlulukları vardır. Piyasanın ve yatırım araçlarının değerinin değişmesine neden olduğu için suçtur. Bu yüzden manipülatif hareketlerden kaçınmalısınız. Aynı zamanda böyle bir hususla karşılaşabileceğinizi düşünerek, temkinli davranmalısınız.

Küçük miktardaki birikimlerinizi doğru araçlara yatırarak para kazanabilirsiniz. Borsanın para kazanma mantığı ticaretle birebirdir. Nasıl ki ticarette kar elde etmek için malı düşük fiyattan almanız, yüksek fiyat satmanız gerekiyorsa aynı durum borsa için de geçerlidir. Bu nedenle birikimlerinizi değerlendirmek için yatırımlarınızı ileriye dönük yapmalısınız. Gelecekte değer kazanacak araçlara paranızı yatırmalısınız. Araçların değer kazanıp kazanmayacağını anlamanız için enstrümanlar hakkında bilgiler edinmelisiniz. Trend eğilimlerinin hangi olaylar sonucunda pozitif, negatif eğilime geçeceğini öğrenmelisiniz. Aracı kurumların eğitimleri sayesinde kısa sürede ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Borsa eğilimi pozitif mi, negatif mi, nasıl anlaşılır sorusunun cevabını öğrenmek için burayı tıklayın.

Aracı kurumların eğitim hizmetleri yatırımcıların bilinçlenmesi içindir. Bu nedenle piyasada doğru zamanda kar sağlayabileceğiniz adımları atabilmek için eğitim faaliyetlerinden yararlanmalısınız. Finansal okuryazarlığınızı artırmalısınız. Ekonomi ile daha yakından ilgilenmelisiniz. Çünkü borsa ve araçlarının değeri ekonomik gelişmelerden dolayı olumlu veya olumsuz olarak etkilenir. Önemli olan meydana gelen hususların piyasaları nasıl etkileyeceğine doğru karar vermenizdir. Bu kararı doğru bir şekilde vermeniz dışında doğru bir strateji ile hareket etmelisiniz. Borsa stratejisi geliştirmek için deneme hesaplarını ve sanal oyunları kullanabilirsiniz.

Deneme hesapları veya borsa sanal oyunları ile piyasada alım – satım nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Deneme yanılmalarınızı artırarak, hatalarınızı azaltabilirsiniz. Kazandığınız tecrübeler sonucunda yatırımlarınızı doğru bir şekilde yönetebilirsiniz. (Borsa deneyimi nasıl kazanılır, bilgi almak için tıklayın.) Bunun için bol bol alıştırma yapmalısınız ve pozisyon açıp kapatırken neden – sonuç ilişkisi kurmalısınız. Buna bağlı olarak hangi pozisyonların avantajlı olduğunu anlayabilirsiniz. Avantajları değerlendirerek, paranızı katlayabilirsiniz. Aynı zamanda riskli yatırımlardan da kaçınabilirsiniz. Tehlikeli gördüğünüz işlemlerden uzak durarak, paranızı kaybetmekten kurtulabilirsiniz. Bu anlamda bilhassa emin olmadığınız pozisyonlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

Sonuç olarak, birikimlerinizi değerlendirmek için borsada kendinize inanmanız şarttır. İster yüklü isterseniz de ufak miktarda paraya sahip olun hiç fark etmez; piyasada doğru mantıkla hareket eden yatırımcılar kazanç sağlar. Bu nedenle kişinin borsa hakkındaki bilgisini artırması gerekir. Bunun için aracı kurumların eğitimlerinden veya diğer faaliyetlerden faydalanmanızı öneririm. Bilgilerinizin ve deneyimlerinizin seviyesi yükseldiğinde işlemlerinizi kontrollü olarak yürüttüğünüzü görürsünüz. Böylece başarıya olan inancınız daha da artar. Belli bir deneyimden sonra kendi stratejilerinizi oluşturabilirsiniz. Yatırımlarınızı başarılı kişiler gibi yönlendirerek, beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder