23 Ekim 2015 Cuma

Borsa Nerede Oynanır?

Borsa işlemleri günümüzde elektronik sistemler üzerinden yönetilir. Böylece bütün yatırımcılar alım - satımlarını tek fiyattan yapabilir. Bu oldukça avantajlıdır. Tezgah üstü piyasalarda örneğin; kuyumcularda gerçekleştirilen yatırımlarda altın fiyatları farklılık gösterebilir. Bu nedenle yatırımcıların çoğu birikimlerini güvenilir bir şekilde değerlendirmek istedikleri için borsa piyasasını tercih eder.

Borsa piyasasında yatırım yapabileceğiniz çok sayıda enstrüman bulunur. Hisse senedi ve türevleri, emtialar, endeksler, dövizler, yatırım fonları alım - satımı yapılan mallar arasındadır. Hangi araca yatırım yapacaksanız o aracın özelliklerini bilmeniz gerekir. Çünkü fiyatlar sürekli olarak dalgalanmaktadır ve sizin bu hareketleri yorumlayabilmeniz için yatırım araçlarını iyi bir şekilde bilmeniz gerekir. Borsanın amacı da doğru fiyat tahminlerinde bulunarak alım - satım arası farktan kazanç elde etmeye dayanır. Bu nedenle enstrümanların değerini değiştiren olayların takibini yapmalı, sonucunda fiyatın yönü artacak mı azalacak mı belirlemeniz gerekir.

Şimdi borsa nerede oynanır konusunda bilmeniz gereken detaylara göz atalım:

Borsa Nerede Oynanır?


 
Borsa oynamak bir deyim haline gelmiştir. Fakat borsa içten gelen hislerle hareket edilen ve oyun oynanan yerler değildir. Bilakis tam aksine ticari zekanın kullanılması gereken mecralardır. Çünkü ortaya para konur ve risk alınır. Borsada işlem gören araçların fiyat seviyeleri arz ve talebe göre belirlenmektedir. Bu nedenle piyasa dengesinin nasıl oluşacağını anlamak için geçmişte meydana gelen olaylarla günümüzdeki olayları kıyaslayarak yatırımcıların ne yönde yapacaklarını tahmin etmelisiniz.

Aracı kurumları aracılığıyla alım/satım emriniz borsa piyasasının elektronik sistemine işlenir. Yani oturduğunuz yerden yatırım işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Tek dezavantajı seans 
sürelerinin kısıtlı olmasıdır. Gün içinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere belirli zaman aralıklarında alım - satım yapılır. Bu nedenle yatırım yapmadan önce iyice düşünmelisiniz. Olumsuz ters gidecek durumları hesaba katmalısınız. En önemlisi borsa takibi yapmaktan vazgeçmemelisiniz. Bu sayede avantajlı pozisyonları elde edebilirsiniz.

Borsa Nasıl Öğrenilir?


Eskiye göre günümüzde borsayı öğrenmek oldukça kolay. İnternet aracılığıyla doğru sorgulatma 
yapıldığında her türlü bilgiye anında ulaşılır. Aynı zamanda aracı kurumlarının uzmanlarının vermiş olduğu eğitimlerinden yararlanarak da borsayı daha detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Piyasada başarılı olmak için belli bir bilgi birikimine sahip olmalısınız. Bu sayede riskleri kolaylıkla öngörebilir, engelleyebilirsiniz.


Borsayı en iyi öğrenme şekli deneme hesaplarıdır. Yapılan hatalar araştırılarak düzeltildiğinde bir süre sonra piyasanın işleyiş mantığını kolayca kavrarsınız. Bu yüzden bol bol alım - satım yapmalısınız. Hatalarınızın üzerinde durmalı, işleminizin sonucu neden başarısızlıkla sonuçlandı bilmelisiniz. Sanala hesaplar gerçek olmayan para üzerinden yönetildiği için kendi paranızı riske atmadan profesyoneller gibi tecrübe sahibi olmanız mümkündür. Ama bunun için her işleminizi ciddi olarak yapmalısınız.

Sanal hesaplarda özellikle analiz teknikleri nasıl uygulanır öğrenmeye çalışmalısınız. İlk başta karşık gibi gelebilir. Pes etmemelisiniz. Uzmanların yardımını alarak nasıl yorumlanması gerektiğini öğrenmelisiniz. Böylelikle fiyat grafiklerini kolaylıkla okuyabilirsiniz. Bu sayede en uygun zamanı kollayarak alım  - satım işlemlerinizi gerçekleştirir, yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Yatırımcıların çoğu kısa vadede yatırım yapmak yerine uzun vadede yatırım yapar. Bunun nedeni araçların uzun vadede daha çok değer kazanmasıdır.

Borsada Kazandıran Taktikler


Borsada kazanmak istiyorsanız yatırım stratejinizi oluşturmalısınız. Sistemli olarak hareket etmelisiniz. Kademeli alım - satım yapabilirsiniz. Bu sayede parça parça işlem hacmi oluşturduğunuz için riskleri büyük bir ölçüde önlersiniz. Ayrıca tek bir araca yatırım yapmaktansa portföyünüzü çeşitlendirmelisiniz. Her türlü değişkenin analizini yapmalısınız. Hisse senedi yatırımı yaparken şirketleri fiyat/kazanç oranlarını dikkate almalı, gelecekte kâr getirmesini beklediğiniz hisseleri satın almalısınız. Hisse senedi almak için ne gerekir, öğrenmek için tıklayınız.


Piyasada kazanmak için sabırlı olmalısınız. Kaçan fırsatların arkasından üzülmek yerine, yeni gelecek fırsatlara odaklanmalısınız. Kısacası borsayı hayatınızın merkezine yerleştirmelisiniz. Kazanacağınıza inanmalısınız. Motivasyonunuzu düşürmemelisiniz. Elbet günün birinde artan bilgileriniz ve deneyimleriniz sayesinde profesyoneller gibi düzenli olarak gelir elde edebilirsiniz.

Konu hakkında daha detaylı bilgiler için: http://borsanasiloynanir.co/borsa-nerede-oynanir/

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder