24 Şubat 2016 Çarşamba

Borsa İşlemlerinden Yüksek Kar Elde Etmek için Ne Yapmalı?

Borsada birikimlerini değerlendirmek isteyen her yatırımcının hayali yüksek gelirler elde etmektir. Bu hayallere kapılıp doğrudan piyasaya girerek işlemlere başlayan kişiler, yatırımlarında hüsranla karşılaşabilmektedir. Bu hüsranı yaşamamak için piyasanın bazı gerekliliklerini yapmanız ve böylelikle işlemlerinizde daha başarılı olmayı hedeflemelisiniz. Piyasanın riskli olmasından dolayı, riski azaltmaya çalışmakta hedefleriniz arasında olmalıdır.

Öncelikle piyasada kazanmak için yapmanız gereken başlıca konuları inceleyelim.

Borsa Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Riskli bir piyasa olduğundan, bilgisizlikle işlemlerinizi yapmanız birikimlerinizi kaybetmenize neden olabilir. Bu sebepten dolayı piyasa hakkında eğitimler alarak ve tecrübe sahibi olarak işlemlerinize başlamanız oldukça önemlidir. Bunun içinde en etkili yöntemlerden olan; demo hesaplar, kitaplar, seminerler ve online eğitim modelleridir. Ayrıca borsa öğrenmek isteyenlere tavsiyeler yazısını okuyun.

Borsa ile birebir yanı yapayı sahip, işlemlerinizi risksiz yapabileceğiniz ve tecrübe kazanabileceğiniz seçenek demo hesaptır. Bu hesaplarda yaptığınız her işlem, borsada ki işlemlerinize tecrübe olarak bir katkısı olacaktır. Bu hesaplara ulaşmak içinde aracı kurumlara başvurabilirsiniz ve ücretsiz olarak açtırabilirsiniz. Borsa hakkında yazılmış kitaplarda, piyasa eğitiminizde yardımcı olacaktır. Katılacağınız seminerler ya da izleyeceğiniz eğitim videoları, piyasayı farklı bakış açılarının gözünden görmenizi sağlar ve borsa eğitimlerinize yardımcı olur.

Yatırım Araçları Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Borsanın içerisinde yatırım yapmayı planladığınız araçlar hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Çünkü yatırımlarınızda kullandığınız araçların fiyatları birçok koşuldan etkilenir. Yatırım araçlarınızın fiyatlarına etki eden faktörleri araştırabilmek için, öncelikle nelerden etki edildiğini bulmanız gereklidir. Yatırım araçları hakkında yaptığınız araştırmaların sonunda, fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilmek için eğitimlerini aldığınız analiz ve grafiklerde kullanmalısınız. Böylelikle fiyatların en yakınına ulaşmış ve başarılı işlemler yapmış olursunuz.

Bu piyasa içerisinde yapacağınız işlemlerde başarının sırrı ilk olarak bu iki seçenektir. Piyasayı öğrenmeniz ve piyasa içerisinde etkili olan faktörlerin araştırmalarını yapmanızdır. Bu araştırmalarınızı da yatırım araçlarınızın fiyatı üzerinde etkisini ölçerek, sonucuna göre pozisyonlar açarsınız. Bu durumda da yatırımlarınızda başarılı olabilirsiniz. Bu eğitimlerin ve araştırmaların yanında önemli olan durumlarda riskinizi azaltmak için yapmanız gerekenlerdir.

Piyasa İçerisinde Yatırım Portföyü Oluşturun

Finans piyasalarında yatırımlarınızda önem arz eden konudur riski azaltmak. Bunların en başında da riskinizi bölüştürmek için, bir yatırım grubu oluşturmak gelir. Bu gurubu oluşturmanızdaki sebep, birikimlerinizi bu grup içerisinde bölüştürerek, yatırım seçenekleriniz üzerinde bulunan riski azaltmaktır. Bu grubunuzu oluştururken ilgi alanlarınız çerçevesinde oluşturmaya özen gösterin. Bu sayede araçların takibi ve araştırılması sizin açınızdan daha kolay olur. Oluşturduğunuz portföy yönünde işlemlerinizi gerçekleştirdiğinizde, riskiniz dağıtılmış ve kazanma oranınız yükselmiş olur. Kazanmanızın yükselmesi de; bir yatırım aracınız eksi bakiyeye düştüğünde, diğerlerinin karı ile telafi şansı yakalarsınız. Böylelikle kayıp oranınızı azaltmış olursunuz.

Borsa İçerisinde Yatırım Yapacağınız Araçları Bilmelisiniz

Piyasa içerisinde bulunan yatırım araçlarının özellikleri oldukça önemlidir. Piyasanın işleyişinde düşükken al, yükseldiğinde sat olduğundan, bu işlemleri ne koşullarda yapacağınızı bilmeniz gereklidir. Yatırım araçların özelliklerini ve nelerden etkilenebileceğini, hangi fiyat doğrultunda ilerleyebileceğini öğrenmenizde fayda vardır.

Yatırımlarınızın Vadesini Uzun Tutmalısınız

Piyasa içerisinde uzun vadede yapılan işlemler, kısa vadeli işlemlere göre daha az risksizdir. Borsada kısa vadeli işlemler, piyasa içerisinde deneyim sahibi olmuş ve işlemler hakkında oldukça bilgili kişilere önerilir. Piyasa içerisine yeni giriş yapmış, çok tecrübesi olmayan kişilere önerilmez. Çünkü borsada kısa vadede yapılan yatırımlar oldukça risklidir. Bundan dolayı da yatırımcılara uzun vadeli işlemler önerilmektedir.

Piyasada Bulunan Emirleri Kullanmalısınız

Borsada bulunan emir türleri sayesinde risklerinizi sınırlandırabilirsiniz. Bunun için açtığınız pozisyonlarda, emirleri kullanarak kar ve zarar durumunuzu belirleyebilirsiniz. Kar ve zarar durumunuzu kendiniz belirlediğiniz için, işlemlerinizde riskleri kendi göze alabildiğiniz kadardır. Bu durumda da daha fazla zarar ederek hüsrana uğramazsınız. Ya da oluşan kazançlı fiyatlardan mahrum kalmazsınız. Borsa emirleri nelerdir, borsada emir nasıl verilir bilgi edinin.

Bu söylediğim seçenekleri yaparsanız eğer, piyasa içerisindeki risklerinizi önemli oranda azaltmış olursunuz. Bu durumda da işlemlerinizde kazanç oranlarında artışları meydana getirir. Borsa piyasasının yanında, sunduğu işlem avantajlarından dolayı daha yükse karlar elde etmenin mümkün olduğu bir piyasa daha vardır. Bu piyasa da yatırım işlemlerinizi kısa vadede daha kazançlı işlemler ile yaparsınız ve yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder