24 Şubat 2016 Çarşamba

Acemi Borsacılar için Temel Bilgiler

Acemi borsacı dediğimizde piyasaya yeni giriş yapanlar ve piyasa hakkında hiç bilgi sahibi olmadan giriş yapan yatırımcılardan bahsediyoruz. Borsada bulunan risk bilinçsiz yatırımcıyı çok sever. Piyasanın her detayı hakkında bilgisi olmayan yatırımcılar bilinçsizce işlemler gerçekleştirir ve riskli yapıda teminatlarını şansları işlemediği sürece kaybeder. Borsa teminatların şansa bırakılacağı bir kumar değildir. Eğer borsada gerçekten işlemlerinize önem verir ve yapılması gerekenleri gerçekleştirirseniz kazançlı çıkabilirsiniz. Borsada acemi olan yatırımcıların yapması gereken temel durumlar vardır. Bunların başında da borsayı tanımak gelir.

Borsa Bilgisi Edinmek


Piyasayı bilmeyen ve işlem yapmak isteyen kişilerin kesinlikle borsa hakkında bilgi edinmesi gereklidir. Borsa eğitimi alarak öğrenmeniz gereklidir. Borsa belli kuralları olan kurumsal bir yapıdır. Piyasa içerisinde yatırım araçlarının fiyatları arz ve talebin karşı karşıya gelmesiyle yani katılımcılar tarafından belirlenir. Bu sebeple arz ve talebin etkilenmesi piyasa fiyatlarının etkilenmesi demektir. Piyasa işlemleri gerçekleştirebilmeniz için bir aracılık hizmeti sunan kuruma ihtiyacınız vardır.

İşlemlerinizi siz doğrudan piyasa içerisinde gerçekleştiremezsiniz. İşlemlerinizin piyasaya iletilmesini aracılık hizmeti aldığınız kurum sağlar. İşlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz içinde piyasanın işlem saatlerine uymanız gerekmektedir. Hafta içi her gün 09:15 ile 17:30 arasında iki seansta gerçekleşir. Borsanın yapısını daha iyi öğrenmeniz ve nasıl işlemler gerçekleştirmeniz gerektiğini eğitimler alarak ayrıntılı öğrenmelisiniz. Borsada işlemlerin nasıl gerçekleştirildiği konusunda bilgilerinizi tamamlayarak, karmaşık yapısını çözdüğünüzde işlemlerinizi doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

Borsaya Giriş Tutarı


Borsa içerisinde işlemler yapmak için güvenli bir aracı kurumdan hesap açarak içerisine yatırım yapmayı planladığınız tutarı aktarmalısınız. Borsa içerisinde bulunmak istediğiniz tutarın hiçbir sınırlaması yoktur. Siz tamamen kendinize göre belirleyeceğiniz bu tutara karar verirken, sizi maddiyat olarak zorlamayacak, kaybettiğinizde üzülmeyeceğiniz ve uzun bir süre gelirleriniz arasında görmeyeceğiniz tutar olmalıdır. Piyasanın içerisinde risk faktörü de etkili olduğu için kaybettiğinizde sizi üzmeyecek bir rakam olmalıdır. Bunun kararını en iyi siz verebilirsiniz. Piyasa içerisinde her katılımcıya uygun yatırım seçenekleri vardır. Teminatınızın boyutları yatırımlarınızın hacmini belirler. Zamanla kazanacağınız deneyim sonucunda kazançlarınızı giderek artırabilirsiniz.


Borsa İçerisinde Kazançlı İşlemler Yapmak


Borsa içerisinde yapacağınız işlemlerin kazançlı olması bilgilerinizden ve araştırmalarınızdan geçer. Piyasa içerisinde yatırım yapacağınız araçların araştırmalarını her yönüyle yapmalısınız. Araştırmalarınız sonucunda bu yatırım araçlarını analizler ile değerlendirmelisiniz. Borsa temel analizleri nedir, nasıl yapılır bilgi için tıklayın! Analiz yöntemlerini doğru bir şekilde kullanmayı öğrenmek bu sebeple önemlidir. Analiz yöntemleri sayesinde yatırım araçlarınızın fiyatları hakkında doğru yorumlar yapabilirsiniz. Bu yorumlar sonucunda oluşturduğunuz pozisyonlar kazançlı işlemlerin başlangıcı olabilir.


Borsa İçerisinde İşlemlerde Stratejiler Oluşturmak


Piyasa içerisinde işlemlerinizi gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken durum başkalarının sözlerine itibar etmemenizdir. İşlemlerinizi kendi araştırmalarınız ve analizleriniz doğrultusunda yapmalısınız. Bunun yanında işlemleriniz için stratejiler belirleyerek bu doğrultudan sapmamanız önemlidir. Stratejilerinizi işlemlerinize uygularken acele karar vermemeniz ve her aşamada araştırmalarınızı gerçekleştirerek yapmanız lazım. Disiplinli, düzenli ve stratejileriniz doğrultusunda yaptığınız işlemlerinizde başarı oranınızı fazlasıyla artırabilirsiniz.

İlgili İçerik: Para Kazandıracak Borsa Stratejileri

Yukarıda bahsettiğimiz durumları özetlersek; borsa işlemlerini gerçekleştirmek için piyasa ve yatırım aracı araştırmalarınız önemlidir. Araştırmalarınız doğrultusunda işlemlerinizde analiz yöntemlerini stratejileriniz doğrultusunda uygulayarak yatırımlarınızda kazançlı olabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder