28 Ocak 2016 Perşembe

Borsaya Girmek için Ne Kadar Param Olmalı?

İnsanların para biriktirme ve değerlendirme şekilleri değişebilmektedir. Değişmeyen ise çok para kazanma isteğidir. Herkes gerçekleştirmek istedikleri yaşam standartları için para kazanmak ister. Çalışılarak kazanılan paralardan birikim yapılır ve bunların değerlendirilmesi içim yatırım seçenekleri kullanılır. Yatırım yapma isteği olan hemen herkesin, ilk aklına gelenlerden biri borsa olur. Geçmişi çok eskilere dayanan ve günümüze kadar gelen borsa, hemen herkesin iyi ya da kötü fikir sahibi olduğu bir piyasadır. Bu piyasalarda yatırım yaparak yüksek kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların kafasında, ne kadar para gereklidir sorusu bulunmaktadır.


Borsa içerisinde yatırım yapmak için belli bir miktar yoktur. Piyasa içerisinde arz ve talebe göre belirlenen yatırım aracı fiyatları, birbirlerinden farklılık göstermektedir. Borsa piyasası içerisinde yatırım yapma miktarına karar verirken, hangi yatırım aracı ile işlem yapacağınıza karar vermelisiniz. Yatırım yapacağınız aracın fiyatı, o araçtan alacağınız pay miktarı sizin borsa içerisinde bulanacağınız teminat miktarınıza yön verir.

Borsaya ister 5 lira ile ister 50.000 TL ile girebilirsiniz. Bu tamamen size ve yatırım aracınızdan alacağınız paya kalmıştır. Borsa içerisinde teminat miktarının tabi ki önemi vardır. Fakat bu yatırımcının kendi durumuna göre karar vereceği miktardır. Piyasa içerisinde ufak bir miktar ile bile giriş yapsanız zamanla bu miktarı artırabilirsiniz. Bunun için de yatırım aracınız hakkında bilgilerinizin tam olmasıdır. Yatırım yapmayı planladığınız hisse senedinin, şirket araştırmalarını ve piyasa bilgilendirmelerini gerçekleştirmelisiniz. Bunları analiz yöntemlerinde kullanarak fiyatların neler olabileceği konusunda belirlemeler yaparsınız. Böylelikle yatırım araçlarınızda, daha doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Borsa içerisinde uzun vadede yatırımlarınızdan, piyasa bilgi ve deneyiminiz arttıkça kazançlar sağlayabilirsiniz.

Tavsiye İçerik: Borsa Deneyimi Nasıl Kazanılır?

Piyasa içerisinde bulunmak istediğiniz teminatı belirlediğiniz ve işlemlere başlamak istediğinizde, aracı kurumlardan hesap açmanız gereklidir. Açtığınız hesabınıza teminatınızı yatırarak emirlerinizi oluşturmanız yeterlidir. Emirlerinizi oluşturduktan ve aracı kuruma ilettikten sonra, işlemleriniz borsada değerlendirilmek üzere piyasaya iletilir. Piyasada karşılığı bulunduktan sonra gerçekleşmiş olur.

Oluşturduğunuz pozisyonlarda risklerinizi azaltmaya çalışmakta, işlemlerinizin başarısını artıracaktır. Kullanabileceğiniz emir türleriyle ya da aynı anda farklı yatırım araçları üzerinde, işlemler yaparak risklerinizi azaltabilirsiniz. Emir türlerinin farklı seçenekleri, size işlemlerinizi kolaylaştırmak için sunulmuştur. Zararlarınızı kontrol edebilirken, işlemlerinizi daha güvende yapabilirsiniz. Farklı yatırım araçlarında da işlemler gerçekleştirmenizin önerilmesinin sebebi risklerinizin dağıtılmasına yardımcı olacağı içindir. Bu seçenekleri kullanarak piyasa içerisinde yapacağınız yatırımlarda, kazançlar elde edebilirsiniz. Borsayı öğrenmek isteyenlere tavsiyeler hakkında fikir sahibi olun!

Sonuç olarak; borsaya gireceğiniz teminat boyutunun piyasa için bir zorunluluğu yoktur. Bu miktarı belirlemek tamamen yatırımcıya kalmıştır. Teminat boyutunu belirledikten sonra kazançlı işlemler yapabilmekte; piyasayı tanımak, yatırım araçlarını tanımak, fiyatların etki alanları hakkında fikir sahibi olmak, risk azaltma yöntemlerini kullanmak ile aynı orantıda gerçekleşir. Bu işlemleri doğru ve tam yapabildiğiniz sürece her boyuttaki teminatınızla kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder